Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz de canibalism în Spania. Condamnat pentru că și-a mâncat propria mamă
Caz de canibalism în Spania. Condamnat pentru că și-a mâncat propria mamă

Caz de canibalism în Spania. Condamnat pentru că și-a mâncat propria mamă

Un spaniol își va petrece următorii 15 ani la închisoare după ce a fost capabil de o crimă greu de închipuit. Individul era cunoscut drept consumator de droguri și o persoană violentă.

Un bărbat din Spania a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă și canibalism. El și-a omorât mama, după care a tranșat-o și a mâncat-o. Mai mult, acesta și-a hrănit și câinele cu bucăți din carne de om, după cum relatează BBC.

Instanța de judecată a respins apărarea bărbatului, pe numele său Alberto Sanchez Gomez, care a invocate un episod psihotic și l-a condamnat la 15 ani de închisoare. Acesta era cunoscut drept consumator de droguri și pe acest lucru s-a bazat și apărarea sa.

Descoperirea macabră a avut loc în anul 2019, când poliția a fost sesizată de un prieten al familiei care a reclamat faptul că nu a mai văzut-o de multă vreme pe femeie. Acesta a precizat polițiștilor că își face griji pentru sănătatea Maríei Soledad Gómez, care avea 60 de ani la vremea crimei.

În februarie 2019, polițiștii sesizați de persoana respectivă, au ajuns la casa femeii, într-un cartier din partea de est a capitalei Madrid a a ajuns la fața locului, în estul Madridului, în februarie 2019. În casa femeii, oamenii legii au descoperit mai multe bucăți dintr-un corp uman, puse la păstrare în cutii de plastic. Incvestigațiile au dus la unul dintre fiii femeii, Alberto Sanchez Gomez, care a fost reținut fiind suspect de crimă.

În timpul procesului, judecătorii au aflat că acesta și-a omorât mama și s-a hrănit cu bucăți de carne din corpul ei. Potrivit anchetatorilor, el a strangulat-o până când a lăsat-o fără viață, după care a tranșat-o și, vreme de două săptămâni s-a hrănit cu carnea ei. Mai mult, judecătorii au stabilit că individul și-a hrănit și câinele cu o bucăți din cadavrul mamei.

Fiul criminal era cunoscut cu antecedente

Alberto Sánchez Gómez, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat în 2019 și a fost pus sub acuzare. După aproape doi ani de proces, judecătorii au ajuns la verdictul final și l-au condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă și alte cinci luni pentru profanarea unui cadavru.

De asemenea, el a fost obligat să plătească fratelui său o despăgubire de 60.000 de euro.

Presa spaniolă spune că poliția îl avea în evidență pe fiul criminal dat fiind că acesta a fost agresiv și în trecut cu mama sa. De altfel, împotriva sa a fost emis și un ordin de restricție din acest motiv.