Evenimentul Zilei > Politica > Cauza SCUMPIRILOR. Noi PROBLEME pentru Guvernul Tudose
Cauza SCUMPIRILOR. Noi PROBLEME pentru Guvernul Tudose

Cauza SCUMPIRILOR. Noi PROBLEME pentru Guvernul Tudose

Deputatul Daniel Constantin a declarat, astăzi, că toate creşterile de preţuri, precum şi a ROBOR, reprezintă un efect al politicii guvernamentale din ultimele 9 luni. De asemenea, el a precizat că, pe termen mediu, Guvernul Tudose ar putea provoca o criză.

„Cred că în cazul României chiar Guvernul este uraganul, pentru că el influenţează în mod direct sau indirect toate scumpirile de la 1 octombrie. În mod direct, dacă vorbim despre creşterea preţului la combustibil, este prin creşterea accizei, e foarte clar. Sigur că au fost şi alte creşteri generate de piaţă, dar dacă vă uitaţi la momentele critice: 15 septembrie şi 1 octombrie, când a crescut acciza, s-a văzut imediat în preţ. Acesta este efectul direct. Efectul indirect este faptul că se scumpesc şi alimentele şi toate celelalte lucruri pentru că ele trebuie transportate”, a spus Daniel Constantin, întrebat despre creşterile de preţ la carburanţi, potrivit agerpres.ro.

El a adăugat că „această creştere a ROBOR-ului, chiar dacă, sigur, nu poate fi influenţată, în mod evident, de către Guvern, prin politicile pe care le-am avut, prin inflaţia pe care România o are, prin împrumuturile pe care Guvernul le face de pe piaţă, sigur că şi ROBOR este influenţat indirect. Deci, tot ce s-a întâmplat în această perioadă este ca efect al politicii guvernamentale din ultimele 9 luni de zile”.

„Mă îngrijorează foarte tare, am văzut o statistică, că, practic, noi plătim dobânzi mai mari decât investiţiile publice pe care le face România. Nu credeam că o să avem un nivel al investiţiilor atât de mic. Mă îngrijorează foarte tare că o persoană care se crede de dreapta, domnul Tăriceanu, şi care face parte din coaliţia de guvernare, nu spune nimic, în condiţiile în care, în campania electorală, alături de mine, am susţinut să avem un procent cât mai mare în zona de investiţii. Nu cred că am depăşit 1% până în momentul de faţă din PIB în condiţiile în care ne-am propus să ajungem la 6%”, a mai spus Daniel Constantin.

Deputatul a atras atenția că, pe termen mediu, ar putea apărea o criză provocată de Guvernul Tudose.

„Pe termen mediu şi lung toate lucrurile se vor vedea. Pe termen scurt sunt scumpirile pe care le avem, pe termen mediu probabil că ne paşte o criză care nu vine din afară, nu vine de la uraganul la care făceaţi referire, vine de la uraganul numit Guvenul României”, a mai spus Constantin.

Fostul ministru al agriculturii a participat, astăzi, la festivitatea de deschidere a anului de învăţământ la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: