Căutările pilotului dispărut cu planorul au fost reluate luni. Ce a observat un parapantist şi unde ar putea fi aparatul de zbor

Căutările pilotului dispărut cu planorul au fost reluate luni. Ce a observat un parapantist şi unde ar putea fi aparatul de zbor

Căutările planorului dispărut continuă luni, iar echipele implicate în operaţiunea de găsire a pilotului au la dispoziţie un nou indiciu.

Un parapantist ar fi observat, astfel, mai multe rămăşiţe ale aparatului de zbor.

900 de angajaţi MAI au participat duminică la căutări, iar trei parapante cu motor şi mai multe drone au survolat în principal judeţul Braşov, dar şi Vama Buzău.

”Puține informații de ultimă oră. Echipa noastră este divizată în mai multe părți pentru a participa la astfel de acțiuni de salvare. Tot ce știm e că începând de la ora 07:00 s-a restrâns aria căutărilor și s-a început acțiunea de salvare. Avem o singură echipă care se află în teren”, a declarat Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni, într-o intervenție telefonică pentru postul B1 TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform şefului Salvamontului Bușteni, zona nu este una dificilă pentru că nu se cunoaște cu exactitate locația, ci se urmăresc coordonatele  transmise de o persoană. Acesta mai susține că până în prezent nu au mai existat cazuri de planoare implicate în accidente.

”N-au fost cazuri de planoare. Am avut în schimb cazuri de turiști dispăruți, de exemplu un turist este dispărut de 4 ani”, a adăugat Gheorghe Haiduc.

La acțiunea de salvare sunt folosite trei parapante cu motor și drone. Deoarece este dat dispărut de 4 zile, pilotul planorului s-ar putea afla în pericol din cauza animalelor, dar și a faptului că noaptea temperaturile scad la 5-6 grade.