Atenție la căutările făcute pe Google. Riști să rămâi fără bani în conturi

Google. Sursa foto: Arhiva EvZ

Atenție la căutările făcute pe Google.Există o serie de cuvinte care ajută hackerii îți fure datele personale și banii din conturi. Riști să te trezești și cu telefonul virusat.

Experții în IT ne recomandă să fim atenți la căutările pe care le facem pe Google. Există o serie de cuvinte care ajută hackerii să fure datele personale. Ei pot să îți viruseze computerul sau telefonul și să îți fure banii din conturi.

Practic, hackerii se folosesc de unele căutări populare pentru a intra în computere. Xei care caută numele lui Taylor Swift, cea mai ascultată artistă din 2023, pot avea mari probleme, asta pentru că utilizatorii sunt îndemnați să descarce programe cu conținut malware. Este indicat să fim atenți la instalarea de software pe dispozitivele personale.

O căutare pe Google ne poate expune unui pericol major

Mai există o căutare pe Google care ne poate expune unui pericol major. Hackerii se folosesc de cele mai căutate cuvinte-cheie din această perioadă, iar una dintre ele este reprezentată de „cum să faci bani online”. În foarte multe cazuri, în spatele unor oferte se află hackerii, care așteaptă să îți fure datele personale.

Atenție la căutările făcute pe Google. Riști să rămâi fără bani în conturi. Sursa foto: Arhiva EVZ

Hackerii găsesc victime și pe site-urile pentru filme şi seriale „gratuite”. Experții în IT au mai spus că peste jumătate dintre rezultatele căutărilor „The Boss Baby”, „Transylvania 2” și „Sonic the Hedgehog” pot conține viruşi, potrivit A3.

O nouă metodă de înșelătorie pe internet

Experții în IT au mai atras atenţia asupra unei noi metode de fraudă online, folosită de persoane care se prezintă drept specialişti din cadrul unor platforme sau companii de investiţii care ajută oamenii să crească valoarea sumelor investite.

Victimele sunt convinse să instaleze pe computer sau telefon programe care permit controlul de la distanţă şi care dau acces atacatorilor la datele personale, numele conturilor, parolele de la aplicaţiile de banking ale victimelor.

Cum acționează hackereii

Atacatorii pretind că sunt fie experţi în investiţii, fie reprezentanţi ai unei firme cu notorietate şi că deţin autorizaţii legale de funcţionare şi care promit câştiguri foarte mari.

„Conving victima să descare pe telefon/calculator, laptop, etc, diferite aplicaţii de control la distanţă (ex. Anydesk, TeamViewer), motivând că o îndrumă să efectueze tranzacţia mai facil şi că ei nu pot vizualiza numele conturilor, parolele, datele personale ale victimei! FALS! Scopul lor este de a cunoaşte datele personale, numele conturilor, parolele de la aplicaţiile de banking pentru a putea ulterior să le acceseze şi să sustragă sumele de bani existente!”, au spus poliţiştii.