Câți bani publici va avea Camera Deputaților în bugetul de anul viitor

Câți bani publici va avea Camera Deputaților în bugetul de anul viitor

Deputații din Comisia de buget au aprobat, în ședința de luni, proiectul bugetului Camerei Deputaților pentru anul viitor. Suma la care se ridică este de 421.300 mii lei, dintre care 392.800 mii lei pentru capitolul „Autorități publice și acțiuni externe” și 28.500 mii lei pentru capitolul „Asigurări și asistență socială”.

„Cheltuieli de personal vor fi în sumă de 307.792.000 lei, avându-se în vedere implicaţiile legii privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice. Cheltuieli cu bunuri şi servicii - 54.616.000 lei, creditele bugetare au fost stabilite pentru asigurarea funcţionării şi întreţinerii Camerei Deputaţilor, pentru materialele necesare desfăşurării activităţii legislative, pentru cheltuielile de protocol, cazare, transportul aferent deplasărilor interne şi cele în străinătate pentru membrii Camerei şi pentru staff. Alte transferuri - avem prevăzută suma de 92.000 de lei, contribuţii şi cotizaţii la organisme internaţionale - aceste cotizaţii sunt asigurate un an din bugetul Camerei, un an din bugetul Senatului. Faţă de anul trecut este mai mică suma, întrucât este rândul Senatului în anul 2018 să suporte aceste cotizaţii”, a afirmat secretarul general al Camerei Deputaţilor, Silvia Mihalcea, la Comisia de buget, citată de Agerpres

La titlul de „Cheltuieli curente” este prevăzută și suma necesară pentru fondul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în valoare de 250 mii lei.

Proiectul bugetului Camerei Deputaților pe 2018 a fost aprobat în Comisia de buget-finanțe cu 11 voturi „pentru” și 2 „împotrivă”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihalcea a mai explicat că la activele financiare e prevăzută suma de 30.300.000 lei necesară pentru construcţii, din care 5.000 de lei pentru lucrări de retehnologizare a ascensoarelor şi faţada parcării subterane şi dotări independente - 5.728.000 lei.

„28.500 de lei este suma pentru asistenţă socială, cheltuielile prevăzute pentru acoperirea sumelor necesare pentru indemnizaţiile acordate foştilor deputaţi, precum şi a persoanelor care în anul 2018 vor înceta activitatea în temeiul Legii 7 privind funcţionarul public parlamentar", a precizat secretarul general al Camerei Deputaților.

Deputatul USR Claudiu Năsui, membru al Comisiei de buget, a arătat că bugetul Camerei pe 2018 este mai mare cu peste 36% comparativ cu acest an.