Evenimentul Zilei > Horoscop > Cățeii Soarelui. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR
Cățeii Soarelui. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Cățeii Soarelui. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei dragi, apropiaţi, cu anturajul. O veste pare că te interesează. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.

Cățeii Soarelui. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Pe 8 februarie s-au născut Jules Verne, Evangeline Adams, Immanuel Swedenborg, Jack Lemmon, James Dean, John Williams, Ivan Ivanovici Mendeleev, Emanoil Petruţ, Dorina Drăghici, Carol Corbu, Eugenia Bosânceanu

Pe 8 februarie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Mare Mc. Teodor Stratilat, Sf. Prooroc Zaharia şi Sf. surori Marta şi Maria. Nimic în „Kalendar”, dacii se luptau cu iarna, pregătindu-se pentru primăvară.

Iată, pe 8 februarie, s-au născut o mulțime de Vărsători celebri! Și utopici! Jules Verne, francezul care chiar avea imaginaţie, autorul fanteziilor ştiinţifice devenite ulterior realitate şi a călătoriilor extraordinare. Primul roman citit, pe la vârsta de cinci ani, a fost „Căpitan la 15 ani”. La vârsta aceea încă nu știam de cititul rapid, am citit romanul într-o săptămâna. James Dean, rebelul fără cauză, idolul unei generaţii de rebeli cu cauză.

John Williams, compozitorul celebru – multe filme îi datorează enorm, de la „The Vikings” la „Star Wars”. Emanoil Petruţ, vai, ce actor, care actor de astăzi nu ar vrea să fie măcar jumătate din el, vocea lui Mihai Viteazul! În seara asta, dacă găsesc DVD-ul, o să văd „Secretul cifrului” un film vechi, alb-negru, cu Emanoil Petruţ şi toţi actorii care contau în anul 1959 când a fost turnat filmul, lansat în 1960. O ecranizare a romanului lui Theodor Constantin, ”La miezul nopții va cădea o stea”.

Aici o să fac o paranteză şi o să vă mai menţionez încă odată, că eu nu iau datele de pe net. Enciclopedii, cronologii, monografii, cărţi serioase, de specialitate, nu zvonuri, sau păreri.  Pe net găsiţi multe erori, poate greşeli neintenţionate. De exemplu, pentru „Secretul cifrului” se menţionează actorii principali: Olga Tudorache şi Mihai Mereuţă. Ceea ce este absolut ridicol, dar nu este unica greşeală. Olga Tudorache are un rol episodic, iar Mereuţă, secundar. Actorul principal este Emanoil Petruţ, în rolul căpitanului Ulea. Punct et QED!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE