Cătălin Tolontan pregăteşte un plan de răzbunare împotriva trustului Ringier după ce a fost concediat de la conducerea Gazetei Sporturilor, iar acum şi de la Libertatea.
Cătălin Tolontan a primit lovitură după lovitură din partea trustului Ringier. Şi pentru a nu rămâne „dator”, s-ar părea că pune la cale un plan de răzbunare. Pentru că nu este uşor să te vezi dat afară în decurs de câteva luni de la conducerea a două publicaţii: Gazeta Sporturilor și Libertatea.
Cătălin Tolontan va lăsa redacţiile fără oameni. Ce pune la cale
Cătălin Tolontat a fost demis pe data de 2 noiembrie de la conducerea Gazetei Sporturilor. Dar cei de Ringier nu s-au oprit aici. Miercuri, 6 decembrie, jurnalistul a fost anunțat că contractul de colaborare cu Ringier s-a încheiat.
Aşa stând lucrurile, Cătălin Tolontan ar pregăti un plan de răzbunare. Surse din interiorul trustului Ringier spun că ziaristul i-a anunțat pe cei care până astăzi i-au fost colegi că pregătește un proiect major. Acesta se va materializa la începutul anului 2024. Mai mult, Tolontan le-ar fi promis celor 120 de angajați de la Libertatea și GSP că îi va copta.
În acest context, dacă planurile merg cum trebuie, Cătălin Tolontan îi va lăsa fără angajați pe cei de la Ringier. Rămâne de văzut câţi jurnalişti vor accepta să i se alăture în presupusul proiect.
Cătălin Tolontan. Sursa foto: Arhiva EVZ.
Ringier face schimbări majore. Se va concentra pe conţinutul digital
După concedierea lui Cătălin Tolontan, Ringier a anunțat că Libertatea urmează să treacă printr-o serie de schimbări. Va pune accentul pe conţinutul digital. S-a ajuns la această decizie deoarece vânzările au scăzut drastic în ultimii ani, cu 64%.
„Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare.
Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natură să contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.
Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitala”, se arată în comunicat.