Casa Timiș, un resort de lux, l-a adus în echipa sa pe Chef Cătălin Petrescu. Începând cu această toamnă, colaborarea dintre Lontras și Petrescu promite să aducă noi experiențe gastronomice la Casa Timiș.
Chef Cătălin Petrescu este specialist în bucătăria japoneză, cu o vastă experiență atât la nivel internațional, cât și local.
Noul membru al echipei va colabora cu Executive Chef Nico Lontras pentru a redefini și îmbogăți experiența culinară oferită de Casa Timiș.
Chef Cătălin Petrescu, multiplu premiat la diverse concursuri culinare
Chef Petrescu este un laureat în numeroase concursuri prestigioase din domeniul culinar și un cunoscut în peisajul media din România. Cu o abordare curajoasă, Cătălin Petrescu va aduce o contribuție deosebită la oferta gastronomică a Casei Timiș. Și asta datorită expertizei sale remarcabile în bucătăria asiatică.
„Am ales această colaborare cu sufletul. Acest loc este un amestec rar de elemente deosebite – locația, echipa și, nu în ultimul rând, conducerea vizionară.
Nu am ratat niciun apus de când am venit aici, sunt unice, într-atât încât m-au inspirat să le dedic un preparat în experiențele gastronomice viitoare, evident aromat și accesorizat în stiluri asiatice”, a declarat Chef Cătălin Petrescu.
Punctul culminant al ofertei culinare propuse pentru oaspeții de la Casa Timiș este „Nichibotsu”.
Cristina Timiș, proprietara și CEO-ul Resortului Casa Timiș, care face parte din holdingul familial Cris-Tim, a menționat că impresia pe care Chef Cătălin Petrescu i-a lăsat-o de la prima lor întâlnire a fost una de simplitate, modestie, căldură, naturalețe și autenticitate.
Aceasta are în plan să-l includă pe Cătălin în echipa cu care intenționează să creeze un restaurant de tip fusion, cu influențe puternice din bucătăria asiatică.
Acest nou concept va completa diversitatea gastronomică a resortului Casa Timiș, care deja se remarcă ca un spațiu eclectic, spune ea.
Resort Casa Timiș, o experiență de excepție pentru vizitatori
Resortul Casa Timiș se remarcă prin modificarea semnificativă a meniurilor în fiecare primăvară și toamnă. Și asta în cele trei restaurante ale sale: Conac, Veranda dintre Vii și Rotonda.
Cu o istorie ce datează din 1925, acest conac a prins din nou viață în 2018. Totul, grație pasiunii și investițiilor substanțiale ale familiei Timiș, fondatorii grupului Cris-Tim. Ea este una dintre cele mai influente afaceri antreprenoriale din România.
Resortul Casa Timiș a devenit rapid un reper al ecoturismului în România și un exemplu elocvent al ospitalității autohtone. Acesta e situat pe un domeniu vast de 140 de hectare la doar 80 de kilometri de București
Destinația oferă o gamă variată de facilități, inclusiv Conacul neo-românesc, care a fost restaurat și transformat într-un boutique-hotel de cinci stele. Pe lânfă acestea, 16 bungalow-uri de lux, și nu mai puțin de trei restaurante.
Mai mult, resortul dispune de spații dedicate pentru evenimente personalizate sau corporate, atât în interior, cât și în aer liber.