Cât te costă să-ți dai copilul la karate. Abonament pentru cursuri, kimono, competiții

Sursa foto: dreamstime.com

Pentru a realiza performanță în karate ai nevoie de un echipament care să îți permită să te miști în voie. Află care sunt prețurile pentru astfel de echipamente.

Sportul de karate este practicat pentru a învăța diferite tehnici de autoapărare. În karate puterea nu stă în forța fizică, ci în forța mentală de autocontrol și disciplină. Înainte să te gândești că ai vrea să pornești pe drumul acestei discipline sportive, e bine să ai în vedere cât costă un echipament potrivit. De asemenea, un alt factor important în performanță este reprezentat și de numărul de ședințe pe lună.

Acest număr depinde foarte mult de dojo-ul în care alegi să practici sportul. Totuși, patru ședințe pe lună înseamnă aproximativ 170 de lei. Dacă dorești mai multe ore de karate trebuie să scoți mai mulți bani din buzunar. Astfel, pentru opt ședințe vei plăti aproximativ 210 de lei și 250 de lei pentru 12 ședințe. Totuși, dacă vrei un abonament nelimitat, acesta va costa în jur de 295 de lei.

Prețul unui echipament de karate

„Kimono”, adică echipamentul clasic pentru practicarea unui stil de karate, este un cuvânt din limba japoneză ce înseamnă „îmbrăcăminte”. Timp de secole, acesta a reprezentat o piesă cheie din portul tradițional japonez, însă în prezent, este purtat în timpul antrenamentelor de karate, precum și în cadrul competițiilor de profil din întreaga lume.

Alături de centura pe care practicantul o are, ca urmare a evoluției sale în cadrul unei discipline, kimono-ul reprezintă echipamentul de bază al oricărui karateka, indiferent de vârsta sau de stilul ales. Prețul unui întreg echipament variază în funcție de material. Astfel, prețul unui echipament pentru un copil începe de la 60 de lei și ajunge până la 300 de lei.

Cum să alegi un kimono potrivit

Este bine să alegi un kimono pentru karate fabricat din bumbac și poliester, mix de materiale ce îi permite echipamentului pentru karate să își păstreze forma inițială, chiar și după spălări repetate. Mai mult decât atât, țesătura din bumbac și poliester se usucă mult mai repede decât o țesătură realizată 100% din bumbac.

Alege un kimono pentru karate cu cinci-zece cm mai mare decât dimensiunile copilului. Aflat încă într-o etapă de creștere accelerată, cel mic se va putea antrena fără probleme, fără a fi constrâns de faptul că echipamentul i-a rămas în scurt timp mic, potrivit Decathlon.