Pentru mulți părinți, afterschool-ul este soluția ideală atunci când au joburi full-time. Aceștia știu că copiii lor sunt hrăniți, ajutați la teme și supravegheați până târziu.
Acestea sunt aspecte esențiale pentru un părinte atunci când decide să își lase copilul la afterschool. Claudia Chiru este învățătoare și fondatoarea unui centru educațional privat renumit pentru copiii din ciclul primar. Acesta este singurul hub educațional privat dedicat exclusiv copiilor din ciclul primar.
Cât costă să îți dai copilul la afterschool?
Costurile pentru înscrierea unui elev într-un program afterschool diferă semnificativ. Cele mai accesibile sunt programele oferite de școlile de stat, unde părinții plătesc doar pentru masa zilnică, între 3 și 5 euro pe zi. Programele after-school private sunt, de obicei, structurate în funcție de durata și varietatea activităților oferite.
Un program scurt, de două ore, care include supravegherea temelor de către un profesor, costă aproximativ 100 de euro pe lună. Programele extinse, care pot dura până la șase ore, includ preluarea copilului de la școală, servirea prânzului, o perioadă de odihnă sau somn, supravegherea temelor, activități recreative și ateliere de creație. Acestea au un preț de aproximativ 300 de euro pe lună.
În România, există și programe after-school complet gratuite, sponsorizate de administrațiile locale sau diverse asociații. Acestea sunt adesea destinate unor categorii speciale de elevi, cum ar fi copiii din medii defavorizate.
Tot mai mulți părinți își înscriu copiii la afterschool
Cererile pentru locuri la afterschool sunt în creștere, spune Claudia Chiru.
„Sunt mulți părinți care optează pentru acest program de afteschool, pentru că lucrează de dimineața până seara și vor să știe că micuțul stă într-un loc sigur unde își face temele, este îndrumat și corectat. În același timp, acesta poate să se și odihnească, să mănânce și să socializeze, adică să se joace cu alți copii.Noi avem acum o listă de așteptare. Din câte știu, au fost închise multe afterschool-uri pe perioada aceasta post-pandemică și chiar în perioada pandemiei. Și atunci e clar că sunt mai multe cereri, pentru că nu mai sunt împărțite atât de bine ca înainte", a declarat Claudia Chiru.
Părinții sunt în căutare de stabilitate atunci când aleg la ce afterschool să își înscrie copiulul.
„Constanța este secretul. Omul care lucrează are nevoie să se simtă în siguranță. Mai ales în contextul acesta economico-social care nu oferă această siguranță.
Și atunci orice profesor care intră în echipa noastră, știe că găsește o seriozitate, pe care trebuie să ne-o întoarcă. Are carte de muncă, funcționăm conform legii", adaugă Claudia Chiru.
„Dincolo de acest salariu este importantă munca în echipă. Așa iei feedback de la colegi și reușești să faci cu ei o construcție. Apoi începi să te simți din ce în ce mai comod și te simți în siguranță.Cu multă seriozitate din partea noastră, a profesorilor și a părinților reușim să asigurăm în fiecare an calitatea.
Oamenii sunt pregătiți, le facem training.Lucrăm cu un psiholog, lucrăm pe dezvoltare personală, ne bazăm pe proceduri, avem un manual de calitate al nostru. Toate aceste aspecte ne poziționează în piață acum", a concluzionat Claudiu Chiru, potrivit Ziare.com.