Cât mai pot circula șoferii care au asigurarea RCA la Euroins. Tribunalul București s-a pronunțat în dosarul de faliment al companiei

Cât mai pot circula șoferii care au asigurarea RCA la Euroins. Tribunalul București s-a pronunțat în dosarul de faliment al companieiRCA./ Sursa: Arhiva EVZ

Tribunalul București a emis o decizie în cazul falimentului Euroins, companie de asigurări care deține în continuare peste 2 milioane de polițe RCA active. Cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost acceptată de către magistrați, iar procedura de faliment a fost deschisă.

ASF a luat decizia de a retrage autorizația de funcționare a Euroins, constatând că societatea înregistrează un deficit de peste 400 de milioane de euro în ceea ce privește cerința de capital de solvabilitate (SCR). Pe data de 17 martie, decizia a fost oficial publicată în Monitorul Oficial, determinând astfel pierderea Euroins a statutului de societate de asigurări.

Cât mai sunt valabile asigurările RCA la Euroins

Pentru cei peste 2 milioane de șoferi care dețin în continuare polițe RCA valabile la Euroins, deschiderea procedurii de faliment reprezintă un moment crucial, deoarece se inițiază un termen de 90 de zile în care asigurările mai sunt încă valabile. După expirarea acestui termen, asigurările vor deveni invalide.

Euroins deține încă un portofoliu de peste 2,4 milioane de polițe RCA, ceea ce înseamnă că până pe 8 septembrie numărul polițelor RCA valabile va rămâne semnificativ. Societatea a emis asigurări, în principal pe o perioadă de un an, până pe 17 martie, când ASF i-a revocat licența din cauza nerespectării normelor de solvabilitate.

Persoanele care dețin polițe valabile după această dată au posibilitatea de a solicita rambursarea primei pentru perioada de acoperire rămasă, așa cum se procedează și în prezent.

„Admite cererea formulată de către AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ, şi în temeiul art. 250 raportat la art.262 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei EUROINS ROMANIA ASIGURARE-REASIGURARE SA. Califică ca declaraţii de creanţă cererile următorilor creditori: - SC PROFI ENGINEERING SRL - AUTOCENTER DEVELOPMENT SRL - PANSERVICE SRL - MALAI ANDREI VIOREL - SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA SFANTUL PANTELIMON - PATRUSEL DANIEL - FLORIN CRISTIAN MATEI - GABRIEL ROMEO LOPSA - MICHELINI PREST SRL - PORTLAND TRUST DEVELOPMENT FOUR SRL - UNGUREANU DĂNUŢ CRISTIAN - MAN ALINA NADIA

dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele. În baza art. 253 din Legea nr. 85/2014 se interzice, sub sancţiunea nulităţii, acţionarilor semnificativi ai societăţii de asigurare/reasigurare debitoare sau persoanelor care au deţinut funcţii de conducere să înstrăineze acţiunile deţinute la societatea de asigurare/reasigurare debitoare, fără avizul prealabil al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi fără aprobarea judecătorului-sindic.

În baza art. 100 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei – 24.07.2023; b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 04.08.2023; c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 28.08.2023; d) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 10.08.2023.

LICHIDATOR JUDICIAR CITR FILIALA BUCURESTI SPRL

Executorie. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă”, se arată în minuta instanței, potrivit știripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News