Potrivit studiului,"la nivel naţional, circa 5 milioane de apartamente nu sunt dotate cu ferestre termoizolante, fapt care duce la creşterea cheltuielilor pentru utilităţi cu aproximativ 1 miliard de euro anual, per total, prin consumul ridicat de energie termică şi electrică necesar asigurării confortului termic".

Economiile sunt calculate la reducerea consumului de energie termică necesar încălzirii apartamentului pe timp de iarnă şi respectiv reducerea consumului de energie electrică aferent condiţionării aerului pe timp de vară, pentru a asigura confortul termic de 21 de grade Celsius pe tot parcursul anului.

Consumatorii trebuie să ia în calcul cel puţin cinci caracteristici importante ale sticlei pentru ferestre, sunt de părare specialiştii Saint-Gobain Glass: aportul de lumină naturală, protecţia termică, protecţia solară, confortul fonic ridicat şi gradul de siguranţă.

Circa 15% din pierderile de căldură, generate de uşi

Potrivit aceleiaşi analize a Saint-Gobain Glass România, aproximativ 15% din pierderile de căldură dintr-o locuinţă se realizează prin ferestre şi uşi. La nivelul ferestrelor, aproximativ 80% din eficienţa energetică a acestora este adusă de sticlă, în timp ce 20% revine tâmplăriei.

"Ponderea sticlei în preţul ferestrelor termoizolante este de circa 10%, cel mai mult costând tâmplaria", susţin reprezentanţii companiei.