Cât DUREAZĂ procesarea cererii de înmatriculare a unei FIRME în România faţă de alte state

Cât DUREAZĂ procesarea cererii de înmatriculare a unei FIRME în România faţă de alte state

Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme sau a unei cereri de mențiuni durează, în medie, 16 ore în România, în timp ce în Belgia, Danemarca, Slovenia și Turcia durata este de o oră, se arată într-un raport citat de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Țările europene unde este înregistrată cea mai mică medie a timpului pentru procesarea unei înmatriculări sau mențiuni, respectiv o oră, sunt Belgia, Danemarca, Slovenia și Turcia. În România, pentru procesarea unei cereri de înmatriculare sau a unei cereri de mențiuni sunt necesare, în medie, 16 ore, spre deosebire de anul trecut, când procesarea unei mențiuni se realiza în 32 de ore', potrivit raportului “The International Business Registers Report 2016”, transmite Agerpres. 

Potrivit raportului, înmatricularea durează, în medie, 16 ore și în Austria, Germania, Italia, Lituania și Marea Britanie. Conform ediției din acest an, spune ONRC, datele arată că nu este o diferență majoră între timpul necesar înmatriculării unei firme și cel pentru operarea mențiunilor, ceea ce înseamnă că procedurile sunt oarecum similare pentru cele două tipuri de operațiuni.

 

Ne puteți urmări și pe Google News