Cât de periculoase pot fi telefoanele mobile. Un tânăr a murit

Cât de periculoase pot fi telefoanele mobile. Un tânăr a murit Sursa foto: Arhiva EVZ

Un tânăr de 25 de ani din Spania a murit după explozia telefonului mobil. Cum s-a întâmplat tragedia.

Telefonul mobil poate ucide. Un tânăr în vârstă de 25 de ani a murit în Spania după ce a suferit arsuri grave duminică, 8 octombrie, în urma unei posibile explozii a telefonului său mobil. Telefonul mobil îl încărca pe noptiera unde dormea, relatează Diario de Navarra.

Agenții de Securitate ai Gărzii Civile au fost sunați de către vecini. Acetia au auzit explozia. Explozia ar fi provocat un mic incendiu. Focul s-ar fi extins inclusiv la patul în care victima dormea.

Cum a ucis telefonul mobil

Victima, pe lângă arsurile grave, ar fi putut suferi și un șoc electric care i-ar fi putut provoca un stop cardiorespirator. Incendiul a fost atât de puternic, încât inițial i-a făcut pe oameni să nu creadă că ceea ce a explodat a fost un telefon mobil, relatează ziarulromanesc.de.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tragicul eveniment a stârnit agitație la Bera. Acolo, rudele și prietenii victimei, de origine ecuadoriană, s-au adunat la casa de pe strada Alzate. Neputând să aibă acces în casă, acesta s-a dus în spate. Aceştia au spar ușa și geamul și l-a găsit pe băiat întins jos pe podea.

Agenții au efectuat manevrele de resuscitare până la sosirea medicilor. Ulterior, băiatul a fost transferat cu elicopterul medical la Spitalul Cruces cu un prognostic foarte grav și a murit, a informat Garda Civilă.

La fața locului au intervenit și pompierii din Navarra. Din cauza fumului puternic din casă provocat de explozie. Agenții din Unitatea de Poliție Judiciară Organică a Gărzii Civile din Navarra investighează cauzele incendiului.

Ai acest tip de telefon? Rămâi fără WhatsApp. Lista cu telefoanele depășite

Sursa foto: Pixabay

Ce pericole mai poartă telefoanele

Există multe dovezi că persoanele care își folosesc telefoanele chiar înainte de culcare sau în pat sunt mai predispuse să aibă un somn insuficient sau de proastă calitate decât cele care își pun telefoanele deoparte cu o oră sau două înainte de culcare.

În afara interacțiunilor cu propriul telefon, lumina care provine de la telefon poate, de asemenea, cauza probleme semnificative. Lumina ajută la menținerea ritmului nostru circadian, sau a ciclului somn-veghe.

Telefonul lângă pat – periculos sau nu?

Oamenii au un ritm circadian de 24 de ore, iar lumina naturală de la soare stimulează sentimentele de vigilență și de trezire, permițându-ne să rămânem treji în timpul zilei. Atunci când lumina se estompează seara, la fel se întâmplă și cu nivelul nostru de vigilență.

Cu toate acestea, smartphone-urile, televizoarele și tabletele emit o lumină pe care creierul nostru nu o poate distinge de lumina soarelui, interferând cu producția de melatonină, care este hormonul care ne face să ne simțim obosiți.