Cât costă un kilogram de drob făcut de Cătălin Scărlătescu. Juratul de la Antena 1 se inspiră dintr-o rețetă tradițională

Cât costă un kilogram de drob făcut de Cătălin Scărlătescu. Juratul de la Antena 1 se inspiră dintr-o rețetă tradițională Sursa foto: Chef Catalin Scarlatescu / Facebook

Gospodinele care nu au timp să gătească drob de miel pot să cumpere de la faimosul jurat de la Antena 1, Cătălin Scărlătescu. Bucătarul anunțat cât costă un kilogram de drob în restaurantul lui, dar și care este rețeta din care se inspiră.

Drobul de miel este este nelipsit de pe masa de Paște, iar gospodinele îl pot cumăpăra gata făcut chiar de Cătălin Scălătescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit cât costă un kilogram de drob de miel în restaurantul lui.

Potrivit site-ului oficial al juratului de la Chefi la Cuțite, 1,1 kg de drob de miel costă 147 de lei. Rețeta bucătarului de la Antena 1 nu conține conservanți. „Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel”, se arată în descrierea preparatului.

Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu le-a explicat gospodinelor și cum se face cea mai simplă rețetă de drog de miel. Ele au nevoie de următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News

organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă) 250 de grame de carne de miel 400 de grame de ceapă și usturoi verde 400 grame de mărar și pătrunjel opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție ulei prapur sare și piper

Organele de miel se spală bine, se taie și se pun la călit în ulei, după care cantitatea se va împărți în jumătate. O parte din organe se mărunțesc în robotul de bucătărie și cealaltă jumătate se taie cubulețe. Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite și se adaugă peste carne plus cele 8 ouă bătute. În interiorul compoziției, se pot adăuga două ouă fierte întregi. În cuptorul preîncălzit, drobul se lasă timp de 50 de minute la o temperatură de 140 de grade. Când vedeți că este rumenit, trebuie să îl scoateți de la cuptor, potrivit Cancan.

Sursa foto: 30865858 © Masezdromaderi | Dreamstime.com

Cât costă un cozonac făcut de Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și cât costă un cozonac făcut de el doar cu ingrediente naturale. În compoziția lui, juratul de la Antena 1 folosește făină de cea mai bună calitate, ouă, unt belgian cu 80% grăsime. Pe siteul pentru comenzi, comerciantul anunță că livrarea se face în ambalaje de unică folosință. Prețul pentru un astfel de cozonac este de 98 lei.

El gătește și sarmale pentru cei care nu au timp. Pentru 12 bucăți doritorii vor plăti aproximativ 60 de lei, în timp ce pentru 27 de sarmale vor scoate din buzunar 134 de lei.