Evenimentul Zilei > Actualitate > Castro, erou de antebrat
Castro, erou de antebrat

Castro, erou de antebrat

Tatuajele au revenit in forta in randul tinerilor cubanezi, dupa ce timp de decenii au fost extrem de prost vazute, ca fiind tipice detinutilor, marinarilor si vagabonzilor.

Dar acum este la moda sa etalezi tatuaje cu teme patriotice, favorabile "revolutiei" cubaneze, cele mai raspandite fiind portretele lui Fidel Castro si ale defunctului Ernesto "Che" Guevara.

"Sunt si voi fi in continuare foarte mandru de tatuajul meu. Il voi purta mereu, nu-l voi sterge niciodata", a declarat pentru AFP un tanar identificat doar cu prenumele Yoan.

In opinia lui, tatuajul este inca si mai important acum, dupa ce Fidel Castro a transferat puterile catre fratele sau mai tanar, Raul. "Este un om ca toti oamenii, se poate imbolnavi.

Sper ca se va reface rapid si ca va reveni (la putere)", a apreciat tanarul havanez. Yoan spune ca, in ceea ce-l priveste, nu s-a tatuat pentru a fi la moda, ci doar pentru ca-l iubeste pe Castro.

"Fidel este "comandantul" meu si-l iubesc. Cred ca in alte tari se traieste mai prost decat la noi. Noi, cubanezii, suntem mai avansati", spune Yoan. Alti tineri prefera simbolurile capitaliste, in frunte cu drapelul SUA. Rigoberto Diaz, culturist amator, si-a tatuat pe piept drapelul american si cuvintele "USA Power".

Cei mai multi prefera insa simboluri ale "revolutiei" nationale, precum Fidel Alejandro Gonzales, 19 ani, care a optat pentru emblematica figura a lui "Che" Guevara, la mare pret si in Occident.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: