Condamnaţii pentru abuzuri asupra unor minori sub 13 ani, vor fi supuşi la castrare chimică. Decizia a fost luată de guvernatoarea republicană a Statului Alabama, Key Ivy, care a semnat legea numind-o: Un pas spre protecţia copiilor.
Cheltuielile castrării vor fi suportate de autorii abuzurilor
Condamnaţii pentru infracţiuni sexuale împotriva minorilor sub 13 ani, va trebui să se supună castrării chimce. Tratamentul deţinuţilor va trebui să înceapă după o lună de la descarcerare. Potrivit prevederii, cei interesaţi sunt obligaţi să-şi plătească tratamentul până când o instanţă nu va dispune încetarea plăţii procedurilor de castrare.
Ce înseamnă castrarea chimică
Legea a fost aprobată de ambele camere ale Parlamentului din Alabama la sfârşitul lunii trecute, după ce a fost propusă de republicanul Steve Hurst. Legislaţia defineşte castrarea chimică ca pe ''o administrare de medicamente care reduc, inhibă sau blochează producerea de testosteron, hormoni sau alte substanţe chimice'' cu scopul de a face ca interesul sexual să scadă şi să facă imposibilă încercarea unei persoane să întreţină acte sexuale.
Ce va păţi autorul abuzurilor dacă întrerupe tratamentul
Potrivit legii, dacă un autor oarecare al infracţiunii sexuale alege să nu mai urmeze tratamentul de castrare chimică, va însemna că încalcă eliberarea condiţionată şi va fi obligat să se întoarcă în închisoare. Folosirea castrării chimice este controversată la nivel internaţional şi criticii susţin că se violează drepturile umane. Este vorba de cea de a doua prevedere legală controversată a guvernatoarei Ivey, după ce în luna mai care a trecut a mai aprobat o lege care prevede o interzicere aproape totală a întreruperii sarcinii în tot Statul, chiar şi în cazuri de viol sau de incest.
După ratificare, textul va intra în vigoare peste trei luni
Legea prevede că, o femeie poate avorta doar în cazul unui risc grav asupra sănătăţii sale sau în cazul unei ''anomalii letale'' a fătului. În afara acestor situaţii, medicii care totuşi vor încerca să practice avorturi, riscă o condamnare la 10 ani de închisoare, dar până la 99 de ani dacă duc la bun sfârşit intenţia, titrează Il Fatto Quotidiano.