Cele mai frumoase castele din România. Notele date de turiști

Cele mai frumoase castele din România. Notele date de turiști Sursa foto: Dreamstime

Nouă castele și cetăți din România au primit „Recenzia de Aur”, distincție acordată de Google Maps. Aceste obiective turistice au primit note mari din partea turiștilor care le-au vizitat.

Nouă castele și cetăți din România au primit „Recenzia de Aur”, distincție acordată de Google Maps. Ele s-au remarcat prin ratingul obținut și numărul mare de recenzii:

  1. Palatul Culturii din Iași (Moldova);
  2. Cetatea Alba-Carolina din Alba Iulia (Transilvania);
  3. Castelul Peleș din Sinaia (Muntenia);
  4. Castelul Károlyi din Carei (Maramureș);
  5. Cetatea de Scaun a Sucevei (Bucovina);
  6. Cetatea Oradea (Crișana);
  7. Cetatea Medievală a Severinului din Drobeta-Turnu Severin (Oltenia);
  8. Cetatea Medievală Enisala (Dobrogea);
  9. Bastionul Maria Theresia din Timișoara (Banat).
Castelul Peleș

Castelul Peleș. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiștii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turiști să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraș nou, din țară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepționale.

Castelele și cetățile sunt obiective turistice importante și ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât și prin Google Maps să reușim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Ne puteți urmări și pe Google News

România, în proiectul Google Recenzia de Aur

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Înainte de a pleca în vacanță, foarte mulți turiști se uită pe Google Maps pentru a afla mai multe despre obiectivele turistice din zonă. Ratingul atracțiilor se poate modifica. Dacă sistemul Google nu identifică nicio încălcare a politicilor, recenzia internauților este publicată în câteva secunde, potrivit Mediafax.