Vacanță în hambar. Turiștii străini, fascinați de viața la țară în România

Vacanță în hambar. Turiștii străini, fascinați de viața la țară în România Sursa foto: Facebook / Casa Diana, satul Șimon

„Odată ce turiștii intră pe poartă, ei pot simți toată intimitatea de care au nevoie, o intimitate romantică și confortabilă”, a declarat un proprietar al unei case din satul Șimon, din comuna Bran, județul Brașov. Locuitorii satului Șimon din centrul României au lansat un proiect de restaurare a caselor vechi în încercarea de a atrage turismul în zonă.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni caută experiența de a trăi într-o casă tradițională, casele vechi de un secol sunt renovate sau chiar relocate în zone mai liniștite și pitorești. Iar unii români au observat acest trend și popularitatea acestor tipuri de locuințe tradiționale în rândul turiștilor. Și au zis să îmbine plăcutul cu utilul, să reabiliteze vechile lor case, să nu lase povesrea să fie uitată, dar și să le ofere spre cazare turiștilor pentru a obține un venit.

Casele tradiționale din România sunt foarte populare

Luminita Cherebetu, care deține una dintre case, a explicat, după cele discutate cu cei care i-au trecut pragul, cum este văzută o astfel de căsuță de către vizitatori. Luminița a declarat că aceste case tradiționale oferă turiștilor un grad de „intimitate”. O intimitate pe care proiectul își propune să îl valorifice și mai mult în perioadaurmătoare.

„Odată ce turiștii intră pe poartă, ei pot simți toată intimitatea de care au nevoie, o intimitate romantică și confortabilă”, a spus Luminița în cadrul unui reportaj realizat de echipa de jurnaliști de la Euronews Paris. „Dacă vor să se trezească în pijamale și să bea o cafea, o pot face în această curte. Dacă vor să facă plajă, să se plimbe prin grădină, să facă un grătar sau să vorbească în hambar, pot face tot ce doresc”, mai povestește proprietara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turiștii ajung în România

De asemenea, turiștii s-au grăbit deja să viziteze aceste căsuțe din satul brașovean. În plus, numeroși vizitatori au și decis să își arate aprecierea pentru proiectul acesta din România. Nu puțini au fost cei care au ales să-și exprime aprecierea pentru „energia” pe care o emană un astfel de loc, pe lângă „liniștea și natura” din acest peisaj din satul Șimon, comuna Bran.

Mulți proprietari de case tradiționale din acest sat, dar nu numai, sunt și colecționari de obiecte tradiționale, multe dintre ele moștenite din familie. Iar în acest fel, acești oameni păstrează ceea ce reprezintă acum adevărate piese de artă, obiecte de poveste, precum fiare vechi, sobe din fontă și obiecte de bucătărie vechi de la bunicii lor. Într-un loc care pare rupt de lume, timpul însuși pare să se fi opri, acolo, în satul Șimon, comuna Bran, județul Brașov, scrie Euronews.com.

Revista presei