Casele executate silit de bănci au preţuri avantajoase

Casele executate silit de bănci au preţuri avantajoase

Băncile îşi execută datornicii pe bandă rulantă, iar proprietăţile scoase la vânzare au preţuri ce pot concura cu succes oferta celorlaţi proprietari din piaţă.

În ultimele 12 luni, preţul mediu cerut de proprietari, în funcţie de anunţurile postate iniţial de aceştia, s-a diminuat cu 12%. Cu toate acestea, băncile vin cu oferte greu de refuzat, cel puţin din punctul de vedere al preţului de pornire a licitaţiilor iniţiate pentru vânzarea bunurilor executate silit.

De exemplu, pentru a achiziţiona, în cadrul unei licitaţii organizate de BRD la începutul acestei luni, o garsonieră cu o suprafaţă utilă de puţin peste 27 de metri pătraţi, din sectorul 3 al Capitalei, participantul trebuie să fie pregătit să achite minimum 27.563 de euro, în condiţiile în care preţul mediu cerut pe piaţă este de 37.411 euro, potrivit raportului de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro.

Chiar dacă achiziţionarea unei proprietăţi executate silit de bancă le poate da bătăi de cap cumpărătorilor, analistul imobiliar Radu Zilişteanu este de părere că "se justifică cumpărarea unei proprietăţi bune, vândute la un preţ bun". 2 camere la 1.400 euro/mp

Ne puteți urmări și pe Google News

Un apartament cu două camere, în sectorul 3 din Capitală, în suprafaţă de 57,2 metri pătraţi, este pus în vânzare de la 93.662 euro de Leumi Bank în data de 14 martie. Un imobil tot cu două camere este scos la licitaţie de BRD. Situat ultracentral, acesta are un preţ de pornire de 214.929 de euro şi o suprafaţă de 178,28 de metri pătraţi.

În municipiul Constanţa, Intesa Sanpaolo Bank scoate la licitaţie un imobil de două camere, la aproape 41.000 de euro. Raiffeisen Bank scoate la licitaţie un apartament cu două camere, situat în oraşul Topoloveni, judeţul Argeş, la aproape 20.000 de euro.

Un cuplu din Brăila va pierde un imobil pe care îl deţine pentru o datorie mai mică de 6.700 de euro. Apartamentul cu două camere a fost scos la vânzare, preţul de pornire stabilit de bancă fiind de 9.450 de euro.

La începutul lunii februarie va fi scos la licitaţie un apartament cu două camere din Capitală, situat într-un imobil de pe bulevardul Decebal, în suprafaţă de 90 metri pătraţi. Preţul de pornire a fost stabilit de BRD la 128.957 euro. În aceeaşi lună, va putea fi achiziţionat şi un imobil cu trei camere, din Alba Iulia, în suprafaţă utilă de 69 de metri pătraţi. Preţul de pornire stabilit de Leumi Bank este de 28.780 de euro.

4 camere, la preţ redus

Cine dispune de cel puţin 78.750 de euro se poate înscrie la licitaţia pe care o va organiza BRD pe 8 februarie, în vederea vânzării unui apartament cu patru camere, dintr-un imobil din apropierea Parcului Tineretului din Capitală. Un alt apartament, cu acelaşi număr de camere, dar cu o suprafaţă utilă de 92 de metri pătraţi, din Sectorul 5, este scos la mezat pentru minimum 84.588 de euro.

Un apartament tot cu patru camere, în suprafaţă de circa 80 de metri pătraţi, amplasat în zona ultracentrală a Bucureştiului, într-o vilă compusă din parter, etaj şi mansardă, este scos la licitaţie pentru 82.688 de euro.

În Timişoara, un imobil compus din patru camere, plus bucătărie, hol, baie şi anexe, împreună cu un teren de 420 de metri pătraţi va fi trecut în proprietatea celui care oferă cel mai bun preţ, potrivit anunţului publicat de Leumi Bank. Banca aplică aceeaşi strategie şi în cazul unei cabane ridicate lângă pârtia de schi Sorica din Azuga.

În Ocna Mureş, oraşul care se scufundă în galeriile de sare părăsite, o casă cu curte în suprafaţă de 283 de metri pătraţi, plus o grădină de 564 de metri pătraţi, este scoasă la licitaţie de Raifeisen Bank. Licitaţia porneşte de la 198.610 de euro, sumă care reprezintă 75% din valoarea evaluată a imobilului scos la mezat.