Casele de la RA-APPS vor putea fi cumpărate doar prin licitaţie

Casele de la RA-APPS vor putea fi cumpărate doar prin licitaţie

Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile din Legea RA-APPS privind vânzarea prin negociere directă a imobilelor care aparţin Regiei.

În urma deliberării, Curtea a constatat că prevederile sunt contrare dispoziţiilor din Constituţie, întrucât "instituie un regim privilegiat, nejustificat obiectiv şi rezonabil, pentru cumpărarea locuinţelor din fondul de protocol de către deţinătorii acestora".

Singura posibilitate de cumpărare a acestor case de protocol rămâne licitaţia, modalitate prin care se poate încasa preţul pieţei şi nu cel obţinut printr-o posibilă subevaluare a acestor locuinţe.

Curtea Constituţională a admis, astfel, sesizarea PD-L, care urma obiecţiile formulate şi de şeful statului în cererea de reexaminare a aceleiaşi legi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 11 decembrie, deputaţii au decis că cei ce au în chirie imobile RA-APPS le pot cumpăra prin încredinţarea directă, respingând practic cererea de reexaminare a şefului statului, care susţine că licitaţia trebuie să rămână singura metodă de înstrăinare a bunurilor imobile respective.

(13:43)