Evenimentul Zilei > Actualitate > Casa lui Chaplin a devenit muzeu. Sub câți metri de beton zace cadavrul marelui actor
Casa lui Chaplin a devenit muzeu. Sub câți metri de beton zace cadavrul marelui actor

Casa lui Chaplin a devenit muzeu. Sub câți metri de beton zace cadavrul marelui actor

Începând de duminică, 17 aprilie, casa din Elveţia în care Charlie Chaplin şi-a petrecut ultimii 25 de ani de viață a devenit muzeu.

Situat în orașul Corsier-sur-Vevey de pe malul lacului Leman, în apropiere de Lausanne, complexul „Chaplin’s World”, amenajat de grupul de muzee Grevin, are două părţi: conacul Ban – casa restaurată a actorului, şi, într-o clădire separată,  un studio hollywoodian, care le permite vizitatorilor să intre în mediul artistic al lui Chaplin. În muzeu sunt expuse replici ale giganticei maşinării din filmul „Modern Times” (Timpuri noi), din 1936.


Charles Spencer Chaplin Jr. s-a născut pe 16 aprilie 1889 la Londra, într-o familie de actori. Copilăria lui Chaplin a fost marcată de o sărăcie cruntă.Tatăl era alcoolic, iar mama, bolnavă mintal.

Chaplin a murit în somn, în ziua de Crăciun, în 1977. A fost înhumat în cimitirul Corsier-Sur-Vevey. Pe 1 martie 1978, cadavrul său a fost furat pentru răscumpărare. Profanatorii au fost prinşi, iar cadavrul a fost recuperat după 11 săptămâni lângă lacul Geneva. Corpul său a fost reînhumat sub 1,8 metri de beton.