Evenimentul Zilei > Justitie > Casa Consului Onorific al Siriei la Constanţa, Jamal Zeido, spartă de hoţi
Casa Consului Onorific al Siriei la Constanţa, Jamal Zeido, spartă de hoţi

Casa Consului Onorific al Siriei la Constanţa, Jamal Zeido, spartă de hoţi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a reţinut un individ, cunoscut pentru numeroasele furturi din locuinţe, care, împreună cu mai mulţi complici, a spart casa consulului onorific al Republicii Arabe Siriene la Constanţa, Jamal Ahmad Zeido, cauzându-i un prejudiciu de aproape 70.000 de lei.

Procurorii constănţeni au propus, astăzi, judecătorilor, arestarea preventivă a inculpatului Costel Claudiu Bănică, de 21 ani, cercetat în stare de reţinere pentru două infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de violare de domiciliu. Primul furt a avut loc în luna iunie, când împreună cu un minor de 16 ani, Costel Claudiu Bănică a pătruns într-un apartament din Constanţa de unde au furat bijuterii, ceasuri, electronice, parfumuri  în valoare de 25.000 de lei.

Acelaşi inculpat, în urmă cu două nopţi, împreună cu alte persoane neidentificate, prin escaladare şi efracţie, a pătruns într-un imobil din cartierul Palazu Mare, în sediul Consulatului Onorific al Republicii Arabe Siriene, în care locuieşte consulul onorific Jamal Ahmad Zeido. Din interior au sustras patru televizoare LCD, diferite articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, bijuterii din gablonz, un Ipod, ceasuri de mână şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu de aproape 70.000 de lei.

Inculpatul Costel Claudiu Bănică era cercetat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi cartierul Palazu Mare, în alt dosar de furturi din locuinţe. Potrivit poliţiştilor, consulul onorific nu era acasă în momentul spargerii locuinţei sale. Jamal Ahmad Zeido a reuşit să-şi recupereze doar ceasurile de lux. Imobilul nu era dotat cu sistem de alarmă sau cu camere de supraveghe. Nici cu pază.