Declarațiile de la Casa Albă care nu mai lasă loc de interpretări: Suntem în RĂZBOI cu China

Declarațiile de la Casa Albă care nu mai lasă loc de interpretări: Suntem în RĂZBOI cu China

Unul dintre personajele cheie din administrația Trump a făcut dezvăluiri care nu mai lasă loc de interpretări.

Strategul şef al preşedintelui american Donald Trump, Steve Bannon, a afirmat într-un interviu surprinzător de sincer că Statele Unite se află în război economic cu China, nu există o soluţie militară pentru Coreea de Nord, iar conflictele interne apar zilnic la Casa Albă, relatează MarketWatch, citat de News.ro.

Interviul acordat publicaţiei liberale American Prospect, care include o gamă largă de subiecte, îi poate provoca noi probleme lui Bannon, a cărui relaţie cu administraţia Trump ar fi şubredă, conform unor informaţii.

”Ne aflăm într-un război economic cu China, iar Statele Unite riscă să îl piardă. Dacă vom continua să pierdem, suntem la cinci ani, cred, cel mult 10, de a atinge un punct de inflexiune de la care nu vom mai putea să ne revenim”, a spus Bannon.

Bannon nu ar fi dorit ca această conversaţie să devină publică, chiar dacă el l-a contactat telefonic, marţi, pe editorul revistei, Robert Kuttner, şi nu i-a cerut ca declaraţiile sale să fie confidenţiale.

”Nu s-a pus problema dacă discuţia să fie sau nu confidenţială”, a scris Kuttner, el considerând că este greu de înţeles, având în vedere că Bannon este probabil persoana cea mai experimentată în relaţia cu presa din America, a arătat Kuttner.

În interviu, Bannon a cerut sancţiuni dure împotriva Chinei şi a spus că este improbabil ca această ţară să oblige Coreea de Nord să renunţe la programul de înarmare nucleară.

Referitor la Coreea de Nord, Bannon a fost direct: ”Nu există o soluţie militară pentru ameninţările nucleare ale Coreii de Nord. Până când cineva rezolvă partea de ecuaţie care îmi arată că 10 milioane de oameni din Seul ar mori în primele 30 de minute din cauza armelor convenţionale, nu ştiu despre ce vorbiţi, nu există o soluţie militară aici”.

Bannon a mai spus că lucrează la aducerea unor persoane cu atitudini ferme faţă de estul Asiei în funcţii la Departamentul de Stat şi cel al Apărării, în pofida opoziţiei de la Casa Albă şi a Wall Street.

”Asta este o luptă, mă lupt în fiecare zi aici. Încă ne luptăm. Este Trezoreria, preşedintele Consiliului Economic Naţional, Gary Cohn, şi lobby-ul făcut de Goldman Sachs. Trebuie să facem asta. Poziţia preşedintelui este să o facem, dar aparatul administrativ înebuneşte. Nu mă înţelegeţi greşit. Se întâmplă în fiecare zi”, a spus strategul.

Bannon a minimalizat extremiştii supremaţiei albe, dar a respins sugestiile că în perioada în care a fost preşedinte executiv al Breitbart News a ajutat la alimentarea curentului mişcării naţionaliştilor albi.

”Etno-naţionalismul este perdant. Este un element limitat. Cred că presa îi dă o atenţie prea mare şi ar trebui să ajutăm la zdrobirea lui. Aceşti indivizi sunt o adunătură de clauni”, a spus el.

Interviul i-a şocat pe unii colegi ai lui Bannon, unul afirmând că ”se pare că lui Steve îi place să submineze, neoficial, securitatea naţională a SUA”.