Cine este personajul de la CASA ALBĂ suspectat că este PRIETEN apropiat al RUȘILOR și că le-ar fi promis ridicarea sancțiunilor

Un oficial important de la Casa Albă a refuzat, în mai multe interviuri din weekend, să-l apere pe consilierul pentru securitate națională Michael Flynn, în contextul controverselor legate de contactele sale cu Rusia

Flynn ar fi discutat despre sancțiunile impuse Rusiei cu ambasadorul rus Serghei Kislyak, cu câteva săptămâni înainte de învestirea noului președinte american.

El a negat că s-ar fi discutat despre această problemă, dar a revenit, ulterior, și a zis că nu poate fi sigur. Orice discuții despre sancțiuni ar fi încălcat legea care le interzice cetățenilor simpli să se implice în politica externă, scrie BBC News.

Stephen Miller, consilierul pentru politici al președintelui Donald Trump, a refuzat să vorbească despre asta, deși a fost întrebat în mai multe interviuri, dacă Trump l-a susținut pe Flynn.

Miller a spus că nu este rolul său să „comenteze pe probleme sensibile” care îl privesc pe Flynn, care a fost un susținător de la început al lui Donald Trump, dar a cărui poziție în administrație este, se pare, analizată în prezent.

Întrebat dacă președitnele are încredere în Flynn, Miller a răspuns: „Aceasta este o întrebare pentru președinte”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus jurnaliștilor, azi, că Flynn și ambasadorul rus nu au discutat despre ridicarea sancțiunilor.  

Controversa a apărut într-un moment în care Trump trebuie să facă față primei provocări pe tema securității naționale, după testarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord. În mod normal, Flyyn este implicat îndeaproape în determinarea răspunsului SUA la acest test.

Flynn se știe că a discutat, de mai multe ori, la telefon cu Kislyak, în luna decembrie. Atât Flynn, cât și vicepreședintele american Mike Pence au negat că cei doi ar fi discutat despre sancțiunile SUA impuse Rusiei, pentru acțiunile din Ucraina și despre acuzațiile privind atacurile hackerilor asupra Partidului Democrat.

Dar nouă din actualii și foștii oficiali americani au declarat pentru Washington Post că problema ar fi fost, totuși, discutată.

Un purtător de cuvânt al lui Flyyn a retras, apoi, declarațiile făcute, spunând că actualul consilier al lui Trump „nu poate fi sigur” că nu a discutat această problemă, ceea ce a atrs specualții că l-ar fi putut minți pe vicepreședinte.

Conform informațiilor, Pence și Flynn ar fi vorbit la telefon de două ori, vineri.

Flynn a fost un suporter înfocat al lui Trump, în timpul campaniei, și a devenit un aliat apropiat atât al președintețui, cât și al strategului-șef al președintelui, Steve Bannon.

Sub semnul întrebării rămâne, însă, apropierea lui Flynn față de Rusia. El a participat, anul trecut, la un banchet dat în onoarea guvernului rus, unde a stat foarte aproape de Vladimir Putin.