Cartofii țărănești de post se prepară în doar 45 de minute și sunt extrem de delicioși. Pentru a evita să îi savurezi prăjiți în ulei, această variantă este perfectă pentru zilele de post.
Cartofi țărănești de post. Nu va fi de ajuns o singură porție
Cartofii sunt preferați de copii și adulți deopotrivă. Ce poate fi mai savuros decât o porție generoasă servită cu sosul preferat, mujdei de usturoi sau brânză? În perioada postului poți opta pentru rețeta de cartofi țărănești, care se prepară în mai puțin de o oră.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 6-8 cartofi mari
- 4 cepe
- un morcov
- două linguri de bulion
- o legătură de pătrunjel (opțional)
- sare
- piper
Mod de preparare
Conform rețetei tradiționale, cartofii se fierb în coajă, iar ulterior se rumenesc în tigaie. Varianta de post este asemănătoare cu cea originală, iar gustul final va fi aproape la fel.
Spală cartofii sub jetul de apă și folosește un burete abraziv curat pentru acest proces. După acest pas, pune-i la fiert în apă cu sare.
Separat, ceapa și morcovul se curăță și se toacă mărunt.
Cartofi țărănești de post. Cum prepari mujdeiul
După ce cartofi au ajuns la punctul de fierbere se mai lasă 5-7 minute pe foc și apoi se scot într-o sită. Se lasă la răcit, iar apoi se decojesc cu ajutorul unui cuțit. Taie-i în cubulețe sau în patru părți egale.
Pune ceapa și morcovul la călit, iar peste adaugă și bulionul sau sucul de roșii.
După ce legumele încep să se înmoaie, cartofii se adaugă deasupra, iar întregul amestec se lasă la foc mic.
După o jumătate de oră, aceștia vor fi gata de savurat. Îi poți servi cu gogoșari sau castraveți murați. De asemenea, preparatul de post va fi la fel de gustos dacă alegi să îl savurezi cu mujdei de usturoi.
Curăță șapte căței de usturoi și pune-i într-un vas cu pereții înalți. Adaugă trei linguri de ulei de floarea-soarelui soarelui și amestecă totul cu un blender.