Cărți de citit la ... malul mării

Cărți de citit la ... malul mării

La malul mării, cu o carte în mână și cu soarele prieten... este o imagine aproape idilică a unui concediu pe timp de vară.

Drame, șantaje, crime, născociri și așa mai departe. Editura Trei a pregătit „un pachet” de volume care te țin treaz la malul mării, ca să nu faci arsuri solare.  

„Cartea clanului din Baltimore”, de  Joël Dicker. Până în ziua Dramei, au existat două familii Goldman: Goldmanii-din-Baltimore și Goldmanii-din-Montclair. Goldmanii-din-Montclair, al căror descendent este Marcus Goldman, autorul romanului despre profesorul Quebert, aparțin clasei de mijloc și locuiesc într-o casă mică din Montclair, New Jersey. Goldmanii-din-Baltimore sunt o familie înstărită, care locuiește într-o casă de lux dintr-o suburbie bogată din Baltimore, și de care Marcus este fascinat. Ambele familii ascund însă secretele lor, amintiri mai mult sau mai puțin fericite, iar viața îi încearcă pe toți deopotrivă, fără să țină cont de avere, prestigiu, poziție socială. O carte cu o tensiune psihologică greu de suportat după cum o descriu specialiștii.

„Carieră malefică”, de Robert Galbraith. Robin Ellacott primește un pachet misterios și descoperă îngrozită că înăuntru e un picior de femeie. Șeful ei, detectivul privat Cormoran Strike, e mai puțin surprins, dar cel puțin la fel de alarmat. În trecutul lui există patru oameni care, crede el, ar putea fi responsabili – și Strike știe că oricare dintre ei e capabil, pe termen lung, de cele mai cumplite acte de cruzime. În timp ce poliția se concentrează asupra singurului suspect pe care Strike tinde din ce în ce mai mult să-l absolve de vină, el și cu Robin își asumă rezolvarea cazului și explorează lumile tenebroase și bizare ale celorlalți trei bărbați. Dar, pe măsură ce alte fapte îngrozitoare au loc, cei doi încep să fie presați de timp...  Cu o intrigă extrem de bine construită și cu răsturnări de situație la tot pasul, „Carieră malefică” e totodată și o poveste trepidantă despre un bărbat și o femeie aflați într-un punct de cotitură în viața lor privată și în profesia lor. O veți citi pe nerăsuflate. Și o informație foarte interesantă: Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling, celebra autoare a seriei „Harry Potter” și a romanului „Moarte subită”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Convinge-mă!”, de Lee Child. Cine s-ar fi gândit că simplul fapt de a coborî dintr-un tren într-o mică localitate din America te poate arunca într-o aventură pe viață și pe moarte? Jack Reacher sigur nu asta a anticipat atunci când a ales să coboare din tren la Mother’s Rest. Dar lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par, iar mica așezare agricolă se va dovedi a fi locul unor crime înfiorătoare, bine tăinuite de comunitatea locală. O simplă coincidență îi aduce împreună pe Jack Reacher și pe Michelle Chang, care pornesc pe urmele întortocheate ale afacerii din Mother’s Rest; fir cu fir, cei doi descâlcesc ițele încurcate, dar ceea ce vor descoperi în final va întrece până și cele mai sumbre așteptări și temeri, arătându-le fața uneori cumplită a naturii umane. Fostul poliţist militar Jack Reacher este antieroul perfect: tare ca granitul, dar cu o minte şi o conştiinţă pe măsură. Reuşeşte să vadă ceea ce multora le scapă şi e dispus să facă orice e necesar ca să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Fiecare volum din seria pasionantă creată cu inteligenţă de Lee Child îl poartă pe luptătorul rătăcitor într-o nouă aventură, astfel încât poţi să începi lectura cu oricare carte, inclusiv cu ultima lui bijuterie, „Convinge-mă!”.

„Cotloane întunecate”, de Ruth Rendell. O poveste extrem de captivantă despre șantaj, crimă și destine implacabile. După ce tatăl său moare, Carl Martin moștenește o casă mare și frumoasă în centrul Londrei. Ca să nu trebuiască să lucreze și să aibă timp de scris, închiriază etajul primei persoane pe care o intervievează, Dermoot McKinnon. Face astfel prima mare greșeală. A doua mare greșeală este faptul că a păstrat colecția bizară de „remedii” homeopatice a tatălui său, pe care a găsit-o în dulăpiorul de medicamente, împreună cu niște pastile de slăbit dubioase. A treia greșeală este să vândă cincizeci de astfel de pastile unei prietene, care ulterior este găsită moartă.

Ruth Rendell (1930-2015) a fost o faimoasă scriitoare de cărți polițiste, care și-a câștigat statutul de legendă încă din timpul vieții. Senzaționalul său roman de debut, From Doon with Death, a fost publicat în 1964 și le-a făcut cunoștință cititorilor cu longevivul și popularul său personaj, inspectorul Reginal Wexford. Cariera sa impresionantă acoperă o jumătate de secol, cu peste șaizeci de cărți publicate și vândute în toată lumea în peste 20 de milioane de exemplare. Câteva dintre romanele sale au fost adaptate cu succes pentru televiziune. Ruth Rendell a semnat o serie de cărți și cu pseudonimul Barbara Vine.