Editura Evenimentul si Capital

Cele mai noi și mai interesante cărți despre Casa Regală

Autor: | | 0 Comentarii | 683 Vizualizari

Astăzi, în cadrul campaniei culturale „Cărți care merită citite”, vă propunem și câteva titluri legate de Casa Regală a României

Că este vorba de biografii, eseuri, teorii îndrăznețe sau dezvăluiri zidite în sute de documente de arhivă, toate volumele propuse aici tratează teme istorice. În afara acelora care spun, pe tonuri și note diferite, povestea regretatului Rege Mihai sau a unor personaje palpabile din anturajul Casei Regale a României, atrage fără îndoială atenția lansarea, în această toamnă, a unei colecții de referință, propuse de Humanitas: „12 cărți esențiale”. „Trădarea cărturarilor”, a lui Julien Benda, „Nenorocirea secolului: Despre comunism, nazism și unicitatea „Soah”-ului”, a lui Alain Besançon sau „Gândirea captivă”, a lui Czeslaw Milosz - oricare dintre aceste remarcabile scrieri ne-ar ajuta, cred eu, să vedem și să înțelegem dincolo de orgoliul, infatuarea și prostia fiecăruia dintre noi, adevărul.

Vom mai recupera vreodată tezaurul?

„Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de 100 de ani”, carte propusă de Editura Humanitas și semnată de Marian Voicu, readuce în actualitate spinoasa chestiune a bogățiilor inestimabile trimise spre păstrare rușilor. „Pentru noi, chestiunea Tezaurului este simplă: le-am dat ruşilor toată avuţia noastră, spre păstrare, cu acte în regulă. De 100 de ani le-o cerem înapoi. Pentru români, rezolvarea problemei Tezaurului ar duce la îmbunătăţirea relaţiei bilaterale. Pentru ruşi, îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale ar duce la rezolvarea problemei Tezaurului. Iată o situaţie fără ieşire”. Aceste rânduri, prinse în prezentarea cărții, sunt edificatoare pentru încâlcita (încă) afacere dintre România și Rusia.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI