Evenimentul Zilei > Horoscop > Cartea de vizită a lui Sekouba Camara, din Conakry. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Cartea de vizită a lui Sekouba Camara, din Conakry. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Cartea de vizită a lui Sekouba Camara, din Conakry. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eşti într-o mare de tensiuni şi conflicte, dar pluteşti cu bine în corabia aspiraţiilor tale.  Probabil că de aceea ai parte de multă înţelegere şi căldură sufletească din partea celor dragi!

28,29 martie

 Cartea de vizită a lui Sekouba Camara, din Conakry. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe 28 martie s-au născut: Raphael, Fra Bartolomeo, Sf. Tereza de Avila, Aristide Briand, Dick Bogarde, Maxim Gorki, Innokenti Smoktunovski, Emeric Ienei, Victor Tulbure, Laura Badea. Pe 29 martie s-au născut: John Tyler, John Major, Lavrenti Pavlovici Beria, Sam Walton, Vangelis, Teofilio Stevenson, Christopher Lambert, Marina Sirtis, Lucy Lawless, Virgil Carianopol, Constanţea Buzea, Caius Iacob, Elena Farago.

În calendarul creştin-ortodox, pe 28 martie sunt Sfinţii: Ilarion cel Nou şi Cuv. Ştefan, făcătorul de minuni. Pe 29 martie se pomenesc „sfinţii mucenici Marcu, episcopul Aretuselor, Chiril diaconul şi alţi mulţi, împreună cu ei” – Vieţile Sfinţilor. Şi ce au făcut numiţii şi ceilalţi mulţi, ca să merite sfinţenia?

Vieţile Sfinţilor ne luminează, de exemplu, pentru Sf.Marcu din Aretusa: „… plin fiind de dumnezeiască râvnă a dărâmat la pământ multe temple de ale idolilor…”.   Aşa au pierit capodopere ale arhitecturii clasice şi chiar şi una dintre cele şapte minuni antice, statuia lui Zeus din Olympia, se spune că era făcută numai din fildeş şi aur, cu o înălţime estimată de 12 metri, opera capitală a genialului sculptor Phidias.

Nimic în ”Kalendar”

Evenimentul Zilei” din 28 martie 1964 – primul radio-pirat, ”Radio Caroline”, începe să transmită dintr-un loc aflat cu puţin în afara teritoriului Marii Britanii. „Tabloidul perfect”, fiind o reţetă de mare succes financiar, a corupt şi transformat, în timp, toată mass media. Adevărul fiind înlocuit cu opinia, informaţia cu zvonul, educația cu distracția şi adevărul cu interesul comercial, sau politic. „Domnilor jurnalişti, sunteţi nişte piraţi!” – titra, exact zece ani mai târziu, pe 28 martie 1974, „The Telegraph” sigur, ca să arate că prestigiosul cotidian a rămas de partea ”bună” a presei. Întotdeauna trebuie să decizi de ce parte ești!

  Poate că vă întrebaţi ce mai fac Lupul Şchiop şi cei nouă Lupi de Foc. Ei bine, legenda spune că ei sunt într-o altă dimensiune, pe alt Pământ, adică într-un Univers paralel, ocupându-se cu ceea ce ştiu ei mai bine, fugărind spiritele rele şi pedepsindu-i pe criminali, ticăloşi, sperjuri, trădători de ţară şi renegaţi. Dar vine timpul când se întorc şi pe la noi, nu aveţi grijă sau speranţă…

  Am în continuare probleme tehnice, la omul sărac nici boii nu trag! Așa că nu a fost o surpriză să primesc câteva duzini de emailuri întrebătoare și cu propuneri de a mă ajuta, dacă ei pot. O epistolă virtuală m-a făcut să zâmbesc unei amintiri. Este scrisă de Florentina: ”Sper ca aveti probleme doar cu calculatorul si horoscopul va apre cumva.. Eu am recitit ce ati scris in 2014 pe 28 martie…o poveste frumoasa, de citit la cafea, despre frumoasa Kaissa. Am uitat sa citesc previziunile de atunci… sa ma intorc zic… povestile si sfaturile frumoase ne aduc un zambet, o speranta ca o noua zi incepe!”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE