Judecătoarea Iulia Motoc, despre verificarea cărţii de muncă:"Grupul Intact ATACĂ ÎN MOD CONSTANT JUDECĂTORII CCR care au votat în favoarea invalidării referendumului"

Judecătoarea Iulia Motoc, despre verificarea cărţii de muncă:"Grupul Intact ATACĂ ÎN MOD CONSTANT JUDECĂTORII CCR care au votat în favoarea invalidării referendumului"

Comisia Juridică din Senat a decis, astăzi, să ceară Universităţii Bucureşti o copie după cartea de muncă a judecătoarei Curţii Constituţionale Iulia Motoc, după ce o publicaţie a trustului Intact vrea să afle câţi ani de experienţă profesională are magistratul. În replică, Iulia Motoc a declarat, pentru "Evenimentul zilei", că "Grupul Intact atacă în mod constant judecătorii CCR, care au votat în favoarea invalidării referendumului".

"Redactorul-şef al unei reviste publicate în România ne solicita să le comunicăm dacă doamna judecator Iulia Motoc de la Curtea Constituţională, la data numirii în această demnitate, îndeplinea vechimea în specialitate, de 18 ani, cerută de lege. Împreună cu colegii am convenit să solicitam o copie de pe carnetul de muncă, pentru că din CV pare a rezulta că îndeplineşte condiţiile de vechime prevăzute de lege. Vom verifica şi carnetul de muncă, printr-o solicitare în acest sens, la Universitatea Bucureşti, şi vom comunica petentului răspunsul solicitat", a declarat preşedintele Comisiei, Toni Greblă, citat de Newsin. Este vorba de publicaţia "Ghimpele", editată de trustul lui Dan Voiculescu.  Judecătoarea Iulia Motoc a declarat pentru EVZ: "Publicaţia "Ghimpele" nu există ca un grup de presă calificat. Grupul Intact atacă în mod constant judecătorii CCR, care au votat în favoarea invalidării referendumului". Despre judecătoarea Iulia Motoc, care îşi lansează mâine cartea "Despre democraţie în Europa unită", J.H.H. WEILER, University Professor - European Union Jean Monnet Chair, New York University Law School, spune: "Iulia Motoc este juristul român cu cea mai mare rezonanţă în plan internaţional, din întreaga sa generaţie. În această calitate, este cea mai în măsură să pună în discuţie teme legate de diferenţele dintre Est şi Vest. De-a lungul carierei sale a cunoscut în profunzime culturi diverse, iar abordările sale teoretice, cu aplecare înspre domeniile politicii şi culturii, se disting prin originalitate şi vigoare". Potrivit CV-ului postat pe site-ul Curţii Constituţionale, în perioada septembrie 1989 -1990, Motoc a fost procuror stagiar la Procuratura locala Giurgiu. Între 1990 şi 1995, ea a fost judecător la Judecătoria Sectorului 2 din Bucureşti, iar ulterior a devenit avocat în Baroul Bucureşti, funcţie pe care a ocupat-o pâna la numirea ei de către Senat, în iunie 2010, în funcţia de judecător al CCR pentru un mandat de 9 ani, la propunerea UNPR. De asemenea, între 1995 şi 1997 Iulia Motoc a fost asistent la Universitatea Bucureşti, apoi a ocupat timp de un an funcţia de lector la aceeaşi instituţie, dupa care din 1998 pâna în 2002 a fost conferenţiar la Universitatea din Bucureşti. Din 2002 pâna în prezent, Motoc este profesor universitar de drept la aceeaşi instituţie.

Ne puteți urmări și pe Google News