Un român stabilit în Germania și angajat la o fabrică de mezeluri de acolo, a dezvăluit felul în care carnea stricată era amestecată cu cea proaspătă.
Florin, angajat la o fabrică de mezeluri din Germania a spus că, după ce se mixează carnea stricată cu cea proaspătă, produsul finit se condimentează cu sare și alte condimente pentru ca gustul de carne veche să nu se mai simtă.
Totodată, românul a povestit cum cârnații plini de mucegai erau pur și simplu spălați, iar termenul de valabilitate era schimbat cu pixul.
Ba mai mult, potrivit lui Florin, nu doar condiția mâncării era una precară. Acesta a povestit cum muncea câte 12 ore pe zi, fără zile libere.
„Încă de la început am lucrat aproape 12 ore, câte șase-șapte zile la rând”, a povestit bărbatul. Angajații fabricii lucrau fără contract, potrivit acestuia, iar salariile nu erau plătite când trebuia. Fabrica de mezeluri Wilke a fost închisă la începutul acestei luni.
Trei persoane au murit și alte zeci s-au îmbolnăvit după ce au consumat alimente contaminate cu Lisderia, produse de fabrica respectivă, a relatat Hessanschau.de.