Carne de porc, dezghețată în doar 10 minute. Metodă simplă, fară microunde
- Raluca Dan
- 24 decembrie 2024, 11:49
Carnea înghețată poate, de cele mai multe, da mari bătăi de cap atunci când trebuie gătită rapid. Chiar dacă cuptorul cu microunde pare o soluție eficientă, acesta poate afecta calitatea cărnii. Cu toate acestea, există o metodă de a dezgheța carnea în doar zece minute, fără a schimba microstructura alimentului.
Cuptorul cu microunde este considerat pericuos
Fiind o soluție rapidă, multe gospodine se folosesc de cuptorul cu microunde pentru a dezgheța carnea. Cu toate acestea, această metodă este considerată periculoasă pentru sănătate.
Mai mult, acest procedeu poate schimba microstrucutra alimentelor, carnea riscând să fie dezghețată la suprafață, dar bocnă în interior.
Pentru acest truc, nu este necesar să folosiți nici aragazul, dar nici cuptorul cu microune. Soluția este una simplă și încercată de multe gospodine.
O metodă ușoară pentru a dezgheța carnea
Pentru a putea dezgheța carnea în doar câteva minute, aveți nevoie de două oale de bucătărie. Una dintre ele este necesar să fie așezată cu gura în jos, iar pe fundul ei se pune bucata de carne pe care ați scos-o din congelator. Este important ca alimentul să fie pus într-o pungă.
Cea de-a doua oală se umple cu apă la temepratura camerei sau cu rece și se așază peste bucata de carne.
În aproximativ zece minute, alimentul se va dezgheța. Nu trebuie să puneți bucăți groase, deoarece procesul de dezghețare va dura mult mai mult timp.
Cum funcționează procesul
Explicația este foarte simplă. Metalul oalelor transferă eficient frigul din carne în mediul exterior, iar presiunea continuă facilitează procesul de dezgheț mai rapid.
Este o metodă sigură, dat fiind că nu vă folosiți de o sursă ce genrează căldură directă care ar putea compromite calitatea sau textura cărnii.
Mai mult, greutatea oalei umplută cu apă vă va ajuta și la procesul de topire, grăbindu-l.