Update. Cei 4 români, victime ale accidentului de autocar de la Veneția, erau o familie

Update. Cei 4 români, victime ale accidentului de autocar de la Veneția, erau o familie

Carnagiu pe șosea. Mai multe persoane printre care și un copil au decedat în urma accidentului. Alte 50 de persoane sunt rănite. Autostrada a fost închisă pentru ca ambulanțele să poată interveni

Update 2 - Cei patru morți sunt dintr-o singură familie

Potrivit celor mai noi informații, cele patru victime cu cetățenie română ale accidentului de autocar de lângă Veneția sunt o singură familie, părinții și cei doi copii.

Acest lucru reiese din mesajele de condoleanțe transmise de președinte și premier.

„Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News
„Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia. Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite. Dumnezeu sa-i odihnească!”, a scris, la rândul său, Marcel Ciolacu, tot pe FB.

Update 1 - Sunt patru români printre victime

Patru dintre victimele cumplitului accident de autocar de la Veneția sunt români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Accidentul grav a avut loc în Veneția. În urma acestuia. În urma tragediei au fost declarați 21 de morți, în timp ce alte 40 de persoane au fost rănite.  Autoritățile din Italia au activat planul roșu de urgență pentru a interveni în acest caz. Conform Ministerului de Externe, printre victimele accidentului grav nu se numără și români.

21 de morți după ce un autocar s-a răsturnat

Conform primelor informații accidentul a avut loc în jurul orei Italiei, 19:40.  Autobuzul în care se aflau mai multe persoane s-a izbit de un viaduct după ce s-a prăbușit de pe un pod. În urma impactului, autocarul a  luat foc. 

Accident Veneția

Accident Veneția, Sursa: Captură foto

A urmat o mobilizare generală a autorităților, contracronometru,  pentru a salva viețile pasagerilor. Din nefericire, imediat după primele minute ale accidentului au fost anunțate cel puțin 20 de decese.

"Sunt foarte mulți morți, foarte mulți", precizat un pompier care a luat parte la misiune.

Alte 40 de persoane au fost rănite în cadrul accidentului produs marți seara în Italia. Primarul din Mestre a anunțat tragedia prin intermediul rețelelor de socializare.

"O tragedie a lovit comunitatea noastră în această seară, cu numeroase victime printre cei prezenţi la bordul autobuzului care a căzut de pe un pod în apropiere de Mestre, pe uscat", a anunţat primarul din Mestre pe Facebook

Pentru a stinge focul și a salva pasageri din autobuz numeroase ambulanțe dar și echipe de pompieri s-au mobilizat în acest sens. Conform datelor publice legat de acest accident major, Unitatea sanitară locală 3 din Veneția a activat planul de urgențe majore. Mai multe camere de urgență din zona respectivă au fost pregătite pentru pasagerii care au necesitat îngrijiri medicale. În urma tragediei au fost declarați 21 de morți și alte 40 de persoane rănite.

"O scenă apocaliptică. Nu există informaţii precise în acest moment, dar salvatorii presupun un număr foarte mare de morţi. Se vorbeşte de vreo douăzeci de morţi", declara primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro.

 

Pentru cele 21 de victime ale accidentului în Italia va fi declarat doliu astăzi.