Accident grav de microbuz. A fost activat planul roșu

Sursa foto: captura video

Marți, un accident grav s-a petrecut în județul Olt, în urma unui accident în care a fost implicat un microbuz.

Un accident grav a avut loc în Olt. Au fost implicați doi adulți și 18 minori, drept pentru care a fost activat planul roșu de intervenție. Au intervenit o autospecială de stingere, o autospecială pentru transport și victime multiple, șapte echipaje SMURD și trei echipa din cadrul serviciului de Ambulanță Olt.

Accident grav în Olt, cu 18 minori implicați

Inspectoratul General al Poliției Române, prin intermediul Centrului Infotrafic, a transmis informații cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Deveselu, județul Olt.

În urma coliziunii, s-au înregistrat patru victime, dintre care trei minori aflați în microbuz și un adult, fiind vorba despre șoferița autoturismului.

Toate persoanele sunt în prezent monitorizate de către medici.

Accident cu un autocar, un microbuz și un TIR în Teleorman

În urmă cu o săptămână, s-a produs un accident rutier implicând două autocare și un TIR pe autostrada E70, situată în județul Teleorman.

Ca urmare a acestui incident, autoritățile au declanșat Planul Roșu de Intervenție. Accidentul a avut loc în zona dintre localitățile Bujoreni și Prunaru, conform informațiilor furnizate de către ISU Teleorman.

Sursa foto: ISU Teleorman

Conform informațiilor furnizate de DSU, un total de cinci persoane au suferit răni. A fost vorba de trei adulți și doi minori în urma accidentului. Toți cei răniți erau conștienți și au fost transportați la spital pentru tratament medical.

„Din cauza unui accident în care au fost implicate trei autovehicule (un ansamblu auto, un autobuz și un microbuz), traficul este oprit pe DN 6 Ghimpați – Alexandria, în zona localității Bujoreni, județul Teleorman. Trei persoane necesită îngrijiri medicale, fiind solicitat sprijinul unui elicopter SMURD.

Este în desfășurare intervenția de lichidare a incendiului produs la nivelul autocamionului. Circulația a fost deviată către DJ 503 prin Videle”, potrivit Centrului Infotrafic.

Din cauza numărului mare de persoane implicate, Planul Roșu de Intervenție a fost activat în județ. La locul incidentului, echipele de intervenție au folosit două autospeciale de stingere și o autospecială de descarcerare. Precum și o autospecială pentru transportul persoanelor și gestionarea victimelor multiple, opt ambulanțe SMURD și șase ambulanțe SAJ.

În plus, pentru sprijinul forțelor aflate la fața locului, un elicopter SMURD a fost solicitat. De asemenea, din partea ISU Giurgiu, se deplasează către locul accidentului o autospecială pentru transportul victimelor multiple și două ambulanțe SMURD.