Evenimentul Zilei > Politica > Carmen și Klaus Iohannis au ajuns la New York. VEZI ce face președintele în SUA
Carmen și Klaus Iohannis au ajuns la New York. VEZI ce face președintele în SUA

Carmen și Klaus Iohannis au ajuns la New York. VEZI ce face președintele în SUA

Președintele Klaus Iohannis și soția sa Carmen au ajuns astăzi la New York. Șeful statului participă la cea de-a 70-a Adunare Generală a ONU.

 Astăzi  la prânz ( ora locală) președintele se va întâlni cu reprezentanți ai unor investitori instituționali și bănci de investiții. Potrivit unor surse este vorba despre reprezentanții unor cunoscute firme americane interesate de piața finanaciară românească.

Mâine are loc deschiderea Summitului ONU și cel mai așteptat discurs al întâlnirii, respectiv alocuțiunea Papei Francisc în prezența celor 170 de șefi de stat prezenți la reuniune.

Tot mâine, Klaus Iohannis are o nouă rundă de întâlniri cu directorii unor companii americane interesate să investească în România.

Sâmbătă, președintele se va întâlni cu reprezentanții comunității românești din New York.

De la Casa Albă la recepția dată de Obama

Șeful statului are și el, duminică, programată o alocuțiune   privind realizarea egalității de gen și capacitarea femeilor în fața adunării ONU. Tot duminică, are loc intervenția națională a președintelui SUA, Barack Obama.

Potrivit unor surse, Klaus Iohannis va merge luni la Casa Albă, unde se va întâlni cu vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Luni seara președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen participă la recepția tradițională oferită de Președintele SUA , Barack Obama.

Marți, Klaus Iohannis va susține intervenția națională în cadrul dezbaterilor generale a sesiunii ONU. În aceeași zi, după-amiază, președintele participă la summitul Liderilor pentru Contracararea ISIL și a Extremismului Violent inițiat și găzduit de președintele SUA, Barack Obama.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: