Cariile dentare, tratate la microscop

Cariile dentare, tratate la microscop

Utilizarea microscopului pentru mărirea câmpului vizual din jurul unui dinte cariat oferă medicului mai multă vizibilitate să lucreze astfel încât să nu afecteze ţesutul sănătos. O astfel de intervenţie costă între 50 şi 100 de euro

Incercările repetate ale medicului de a "salva" ce a mai rămas bun dintr-un dinte ce urmează a fi plombat sunt de multe ori adevărate coşmaruri trăite în cabinetele stomatologice. Situaţia se poate ameliora însă datorită noilor tehnologii disponibile in cabinetele stomatologice.

Un microscop ce oferă dentiştilor vizibilitate în locuri greu accesibile, astfel încât ţesuturile sănătoase să nu fie afectate este una dintre variantele de tratament. Insa o astfel de intervenţie durează mai mult decât una obişnuită, iar preţurile sunt mai mari.

Vizibilitate de 25 de ori mai mare

Ne puteți urmări și pe Google News

Microscopul dentar este un aparat performant ce permite o mărire a câmpului de lucru de 25 de ori, ceea ce oferă specialistului posibilitatea să trateze chiar şi cele mai complexe probleme dentare.

"Microscopul măreşte câmpul vizual cu până 25 ori având ca element important lumina care se propagă prin lentile, astfel încât medicul stomatolog poate observa detalii din structura dintelui, pe care nu le poate vedea cu ochiul liber", detaliază modul în care aparatul vine în ajutorul dentiştilor, Rodica Ghionea, medic specialist stomatolog şi director general al clinicii stomatologice City Dent din Bucureşti.

Păstrarea ţesutului sănătos intact este scopul oricărui medic, iar în cazul dentiştilor, acest microscop este o "unealtă" foarte folositoare.

"Când caria afectează o mare parte din dintele ce urmează a fi plombat există posibilitatea ca ea să ajungă la nervul dintelui. În intenţia doctorului de a înlătura ţesuturile alterate se poate ajunge la camera pulpară şi de aici la scoaterea nervului. Avantajul major al microscopului în acest caz este că prin mărirea imaginii şi prin luminozitatea dată de acesta medicul are vizibilitatea necesară de a înlătura ţesutul alterat fără risc asupra camerei pulpare şi implicit scoaterea nervului", explică medicul Rodica Ghionea.

Intervenţii chiar şi de două ore

Durata unui astfel de tratament este mai mare decât în cazul unui tratament clasic, putându-se ajunge chiar şi la 1-2 ore, în funcţie de gravitatea cariei dentare. Costurile variază între 50 şi 100 de euro. Rezultatele merita insa eforturile.