O migrenă poate fi o experiență foarte dureroasă pentru mulți oameni - așa că identificarea oricăror factori declanșatori poate ajuta la scăderea frecvenței episoadelor, mai ales când vine vorba de dietă.
Apariția migrenelor
„Declanșatorii dietetici sunt raportați în mod obișnuit de persoanele cu migrene”, a spus dr. Vincent Martin, director al Centrului pentru dureri de cap și dureri faciale de la Universitatea din Cincinnati.
„Declanșatorii sunt foarte individualiști, ceea ce înseamnă că alimentele care declanșează o durere de cap la o persoană nu pot declanșa o durere de cap la o altă persoană”, a adăugat Martin, președintele Fundației Naționale pentru Dureri de Cap.
„Declanșatorii obișnuiți includ băuturile alcoolice, îndulcitorii artificiali precum aspartamul și sucraloza, carnea procesată precum hot-dog-ul, slănina și cârnații – și fructele citrice”, a spus Martin pentru Fox News Digital.
Dar declanșatoarele personale sunt uneori dificil de înțeles. Iată modalități de a ajuta la identificarea problemelor și de a trăi o viață mai sănătoasă. „Unii experți în cefalee recomandă ținerea unui jurnal alimentar și înregistrarea alimentelor consumate și a prezenței unei dureri de cap sau migrene în acea zi pentru a determina asocierea între cele două”, a menționat Martin.
„Mâncărurile cu zahăr pot declanșa și dureri de cap”, a spus el. Dacă mâncarea pare legată de o durere de cap în mai mult de 50% din timp, este probabil un declanșator, a spus Martin pentru Fox News Digital.
Riscurile ciocolatei
"Diferiți pacienți au factori declanșatori diferiți, dar nucile, brânzeturile tari, vinul și alcoolul sunt declanșatori frecvenți. Pacienții ar trebui să fie conștienți de acestea și să vadă dacă îi doare capul la câteva ore după ce le ingerează", a spus dr. Louise M. Klebanoff, șef de neurologie la Weill Cornell Medicine din New York.
Unele alimente pot declanșa o durere de cap imediată, în timp ce alte alimente pot declanșa o durere de cap la 24 de ore după ingestie, potrivit Fundației Americane pentru Migrene. Ciocolata este unul dintre cei mai frecvent raportați factori declanșatori ai migrenelor, conform unui studiu din 2012. Dar Klebanoff a remarcat că „ciocolata poate fi o poftă mai degrabă decât un declanșator”, potrivit Fox News.