Evenimentul Zilei > Actualitate > Cardiolog arestat fiindcă abuza pacientele în timpul consultului. Cum motiva ABUZUL
Cardiolog arestat fiindcă abuza pacientele în timpul consultului. Cum motiva ABUZUL

Cardiolog arestat fiindcă abuza pacientele în timpul consultului. Cum motiva ABUZUL

Cardiologul, acuzat de violenţă sexuală, au spus anchetatorii în timpul unei conferinţe de presă, a fost condamnat cu arest la domiciliu, iar cercetările continuă până la definitivarea anchetei. Fiindcă, spun carabinierii, e posibil ca numărul femeilor hărţuite să fie cu mult mai mare şi să se întindă pe mai mulţi ani în urmă.

Un cardiolog de peste 60 de ani a fost arestat de carabinierii din Urbino pentru că a abuzat de unele paciente în timpul vizitelor. Nouă femei îl acuză, printre care şi o fetiţă de 12 ani pe care medicul a vizitat-o în ambulatoriu, pentru a-i elibera certificatul de practicare a sportului. 

Printre denunţurile care au făcut posibilă începerea anchetei condusă de o procuroare, este acela al mamei unei fete de 16 ani care a asistat la vizita fiicei: şi-a dat seama cum cardiologul a hărţuit fata pipăind-o, cu scuza că-i controlează artera femurală, exact în zona inghinală.

Femeia a povestit toate acestea carabinierilor care au instalat ulterior camere de luat vederi în două ambulatorii folosite de către medic pentru a primi pacienţii. Din imaginile înregistrate şi-au dat seama că bărbatul nu numai că le ''controla'' mereu la artera femurală, dar lua şi tensiunea arterială la braţ apropiindu-se şi frecându-se libidinos de paciente mai mult decât era necesar, notează Huffingtonpost.