Cresc prețurile la benzină și motorină, chiar în perioada vacanțelor

Cresc prețurile la benzină și motorină, chiar în perioada vacanțelor Stație peco. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prețuri mai mari la carburanți. De săptămâna viitoare vor crește prețurile la benzină și motorină cauza unei noi majorări a accizelor. Această majorare va adăuga 43 de bani la prețul unui litru de benzină. Se vor adăuga 40 de bani la prețul unui litru de motorină.

Prețuri mai mari la carburanți

De săptămâna viitoare, un plin de 50 de litri de benzină, la prețul mediu actual de aproximativ 7 lei pe litru, va costa 373 de lei. În cazul motorinei, un plin de 50 de litri ar putea ajunge la aproximativ 377 de lei începând cu 1 iulie.

carburanți

Sursa foto: Arhiva EVZ

În ultima perioadă, prețurile carburanților au înregistrat o ușoară scădere, dar totul se va schimba de la 1 iulie. În martie și aprilie, motorina se apropia de 7,60 lei pe litru. Benzina depășea 7,40 lei pe litru. În iunie, prețul benzinei a coborât sub 7 lei pe litru. Motorina a rămas puțin mai scumpă, cu o diferență mai mică între ele.

Șoferii pot afla mai multe informații pe Monitorul Prețurilor

Șoferii pot afla mai multe informații pe Monitorul Prețurilor. Prețurile carburanților urmăresc evoluția prețului țițeiului pe bursele internaționale, care a înregistrat o ieftinire la începutul lunii iunie urmată de o corecție, ajungând la peste 85 dolari pe baril.

Ne puteți urmări și pe Google News
Benzină, motorină, benzinării

Benzinărie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prețul petrolului este doar o mică parte din prețul carburanților la pompă, aproximativ jumătate din acesta fiind reprezentat de taxe și accize. Guvernul impune accizele pentru a obține resurse financiare, dar asta îi nemulțumește pe șoferi.

Sfaturi pentru șoferii care vor să economisească

Șoferii pot verifica și compara prețurile carburanților online. Aplicația Monitorul Prețurilor este dezvoltată de Consiliul Concurenței. Aici se găsesc prețuri actualizate în timp real de la majoritatea benzinăriilor mari din țară. Dacă nu vreți să cheltuiți mulți bani, este indicat să nu plecați în vacanță în această perioadă sau să mergeți cu un mijloc de transport în comun.

O altă soluție este să nu folosiți aerul condiționat și să mergeți cu geamurile larg deschise. Și viteza cu care circulați contează. Încercați să vă luați o mașină care consumă cât mai puțin, potrivit Capital.