După o decadă în care carbohidraţii au fost intens blamaţi de majoritatea nutriţioniştilor din întreaga lume, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Colorado demonstrează că anumite alimente bogate în carbohidraţi pot fi un ajutor de bază în procesul de slăbire.
Carbohidraţii se împart în trei categorii: carbohidraţi cu absorbţie rapidă, cu absorbţie lentă şi carbohidraţi "rezistenţi". Aceştia din urmă nu se asimilează în intestinul subţire, iar procesul de digestie este extrem de lent, ceea ce înseamnă că glucoza se eliberează treptat în sânge, fără fluctuaţii. Cele mai cunsocute surse de carbohidraţi "rezistenţi" sunt cartofii dulci, fasolea, cerealele şi pastele integrale.
Potrivit publicaţiei Health.com, 4.451 de participanţi au participat la studiu. Cei care au consumat carbohidraţi "rezistenţi" şi-au menţinut greutatea, spre deosebire de cei care au consumat preponderent carbohidraţi "interzişi", cu absorbţie rapidă (produse cu zahăr, pâine albă etc.).