Evenimentul Zilei > Social > Carantină din cauza gripei
Carantină din cauza gripei

Carantină din cauza gripei

Accesul în spitalele din Bucureşti, Galaţi şi Buzău a fost restricţionat după ce în toată ţara au fost confirmate 38 de cazuri de gripă.

„Am transmis adrese către toate spitalele din judeţul Galaţi să ia măsuri de restricţionare a accesului vizitatorilor. Aceştia nu trebuie să vină răciţi din afară şi să îmbolnăvească pacienţii care sunt deja vulnerabili“, a declarat medicul Mihaela Ghiurcă, directorul Direcţiei de Medicină Preventivă.

De săptămâna trecută, sunt în carantină şi toate spitalele din Buzău. Până joi, fuseseră diagnosticate clinic opt cazuri de gripă, dintre care două au fost confirmate de analizele de laborator. În Capitală s-a restricţionat deocamdată accesul în spitalele de pediatrie, în maternităţi şi în azilurile de bătrâni.

„În aceste unităţi medicale sunt copii şi bătrâni care fac parte din segmetul cel mai expus. Nu am impus astfel de măsuri şi în alte spitale, pentru că încă nu este cazul. Doar am restricţionat accesul vizitatorilor. Cu avizul medicului de gardă, în situaţii deosebite, vizitatorii pot totuşi să intre în spitale“, ne-a declarat şeful Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti, Adrian Neacşu.

BILANŢ

Cazuri confirmate

Bucureşti – 16 bolnavi de gripă
Iaşi, Constanţa – 16 (câte 8 pe judeţ)
Galaţi, Buzău – 4 (câte 2 pe judeţ)
Braşov, Sibiu – 2 (câte 1 pe judeţ)

sursa: Ministerul Sănătăţii

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News