Caramida de sticlă – cum se comportă la temperaturi de iarnă

Caramida de sticlă – cum se comportă la temperaturi de iarnă

Dacă aveți în plan să folosiți în construcția și finisajul casei dumneavoastră cărămida de sticlă, trebuie să țineți cont și de dezavantajele pe care acestea le oferă, în comuniune cu avatajele estetice. Unele situații neplăcute pot fi evitate

Costul unui astfel de artificiu es te moderat și, totodată, direct proporțional cu dimensiunea pe care o doriți. Avantajele cărămizilor de sticlă nu sunt de ignorat: aspect frumos, curat, elegant și luminozitate în spațiile unde nu se poate monta geam.

Umezeala, principalul inamic

Primul factor ce trebuie luat în considerare în amplasarea spotului de lumină prin cărămida de sticlă este un perete bine izolat și cu sursă termică. Sticla nu se comportă ideal la transferul de căldură și astfel apare condensul, în special în anotimpul rece când diferența de temperatură de afară cu cea din casă este foarte mare. Pentru a nu avea acest inconvenient care poate genera apariția mucegaiului și a mirosurilor, este ideal să aveți în apropiere un calorifer sau, dacă este permis, o sursă pentru aerisire.

Cărămida și termopanul

Mulți doresc să îmbine geamul termopan cu zidăria din cărămidă de sticlă, rezultatul fiind un perete luminos, cu acces la exterior. Din păcate, tâmplăria geamului nu poate fi susținută doar de cărămida de sticlă, făcând această construcție sensibilă și expusă. De asemenea, dublarea zidului de cărămidă de sticlă cu încă un rând nu este recomandată, dar este posibiliă!, deoarece efectul de luminozitate se pierde, iar între spații se poate crea condens, ceea ce duce la distrugerea adezivului și apariția igrasiei.

Mai multă lumină, cu rosturi albe

Dacă vreți să aveți o luminozitate mărită folosiți la rosturi distanțiere albe și adeziv alb - chiar și în cazul caramidei cu muchia vopsită cu alb. Distanțierele pentru montajul cărămizilor de sticlă se găsesc de vânzare în centrele comerciale speciale

Ne puteți urmări și pe Google News