Caragiale, la radio si pe internet

Caragiale, la radio si pe internet

Implinirea a 155 de ani de la nasterea lui Ion Luca Caragiale va fi sarbatorita astazi cu piese radiofonice si caricaturi expuse nu intr-o galerie, ci pe internet.

Radio Romania Cultural organizeaza, pana pe 5 februarie, o serie de evenimente reunite sub titulatura "Saptamana Caragiale". Programul debuteaza astazi, din zorii zilei, de la ora 5.00, cand ascultatorii extrem de matinali se pot delecta cu un scenariu radiofonic realizat de Valentin Silvestru, o "biografie" a piesei "O scrisoare pierduta". O alta "biografie", a piesei "O noapte furtunoasa", de data aceasta cu un scenariu de Ion Cazaban, va fi difuzata de la ora 19.00.

Duminica, 4 februarie, tot de la ora 19.00, Teatrul National Radiofonic, in colaborare cu Radio Romania Cultural, va lansa o noua varianta a spectacolului "O noapte furtunoasa", semnata de regizorul Gavriil Pinte. In distributie au fost inclusi, printre altii, Mihai Constantin, Alexandru Bindea, Emilia Popescu si George Ivascu.

Un alt spectacol, "S-o mai schimba ceva, nene Iancule?" - in regia Dianei Mihailopol, dupa un scenariu de Rodica Mandache - va fi transmis pe acelasi post marti, 6 februarie, de la ora 19.00. Inregistrarea piesei radiofonice va fi realizata astazi, in Studioul "Alfred Alessandrescu" al Radiodifuziunii Romane.

Ne puteți urmări și pe Google News

La intrebarea din titlu raspund actorii Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu, carora li se alatura violonistul Grigore Marin si studenti la actorie.

O expozitie cu Ion Luca Caragiale in caricaturi poate fi accesata virtual si pe www.caricatura.ro. In momentul de fata, expozitia cuprinde lucrarile a 1.500 de artisti plastici din 123 de tari, adunate incepand din 2001, la initiativa caricaturistului Nicolae Ionita, presedintele pentru Europa de Est a Cartoonist Rights Network. Caricaturile au ramas doar pe internet dintr-un motiv simplu: lipsa de bani si de interes a institutiilor de cultura.

"Din pacate, Ministerul Culturii, Academia Romana, Teatrul National, UNESCO, ICR, comisiile de cultura ale parlamentului si alte zeci de institutii la usa carora am batut nu s-au aratat interesate", a spus Nicolae Ionita.