Consiliul Baroului București, condus de decanul Ion Dragne, intervine în tragedia de la Caracal, Conform unui comunicat remis de Baroul București, ieșirile publice ale avocatului Tonel Pop, membru al Baroului, dar și activitatea pe care acesta a desfășurat-o la Caracal au determinat autosesizarea Baroului București, care a decis demararea unor verificări cu privire la activitatea lui Pop.

Cercetările urmează să fie efectuate de către o comisie compusă din trei membri ai Consiliului. Se va urmări dacă activitatea desfășurată și pozițiile publice adoptate de avocatul Tonel Pop pot constitui temei pentru o cercetare disciplinară, dar și în ce măsură actele de procedură dispuse de către procurorul de caz pot constitui îngrădiri nepermise ale exercitării dreptului la apărare.

Comunicatul Baroului București

„Consiliul Baroului București a luat act despre existenta unor incidente intens mediatizate, în care a fost implicat un avocat din Baroul București, cu ocazia cercetărilor care se efectuează în dosarul „Caracal“.

Fata de poziția exprimată public de domnul avocat Pop-Mitoi Tonel, precum și față de informațiile transmise presei de către D.I.I.C.O.T., Consiliul Baroului București s-a autosesizat și a hotărât cercetarea următoarelor aspecte:

-Dacă activitatea desfășurată si pozițiile publice ale domnului avocat Pop-Mitoi Tonel pot constitui temei pentru o cercetare disciplinară;

-În ce măsură actele de procedură dispuse de către procurorul de caz pot constitui îngrădiri nepermise ale exercitării dreptului la apărare.

Consiliul Baroului București a însărcinat o comisie formată din 3 membri sa efectueze cercetările necesare, sa solicite puncte de vedere și relații, și, pe aceasta baza, sa prezinte într-un termen adecvat, concluziile sale, pentru luarea masurilor legale.

Consiliul Baroului București este consecvent în a atrage atenția tuturor participanților la actul de justiție ca respectarea strictă a legii este condiție indispensabilă pentru garantarea dreptului la apărare, avocaților revenindu-le obligația de a se supune aceluiași imperativ, precum și de a respecta și regulile deontologice care guvernează exercițiul profesiei.

Avocat Ion Dragne

Decan”,  scrie Lumea Justiției.

Te-ar putea interesa și: