Evenimentul Zilei > Justitie > Captură ULUITOARE în Portul Constanţa. Descoperirea i-a UIMIT pe poliţişti
Captură ULUITOARE în Portul Constanţa. Descoperirea i-a UIMIT pe poliţişti

Captură ULUITOARE în Portul Constanţa. Descoperirea i-a UIMIT pe poliţişti

Poliţiştii de frontieră au făcut o captură uluitoare pe o navă ancorată în Portul Constanţa. În tomberoanele vasului sub pavilion norvegian au fost găsite aproape 100.000 de ţigări de contrabandă aduse tocmai din Gibraltar.

O captură inedită au reuşit poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă care au confiscat, miercuri, 94.800 de ţigarete de contrabandă aduse tocmai din Gibraltar. Descoperirea i-a uimit până şi pe oamenii legii, obişnuiţi să găsească la contrabandişti ţigări provenite din Republica Moldova sau Ucraina.

Descoperirea a fost făcută după ce poliţiştii au observant un autoturism condus de un constănţean, suspectat că ar transporta ţigări ilegale, pe care l-au oprit pentru control, în Portul Constanţa Sud. În timpul verificării maşinii, au fost găsite în interiorul acesteia 34.800 de ţigări netimbrate, marca Assos Red. Şoferul nu a avut niciun document care să  justifice provenienţa mărfii şi a declarat că ţigările provin de pe o navă norvegiană, acostată în Portul Constanţa Agigea Sud.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control pe nava norvegiană, în urma căruia au gasit 60.000 de ţigarete de contrabandă. Acestea erau bine ascunse, într-un loc neobişnuit, mai exact, în containere de gunoi menajer şi în cabinele echipajului. Comandantul navei şi echipajul au declarat că au achiziţionat imensa cantitate de ţigări, mărcile Assos Red şi Fast, pentru consum propriu şi că nu aveau de gând să le comercializeze.

Ţigările netimbrate în valoare de 75.840 de lei au fost confiscate, iar autovehiculul ce transporta o parte din ele a fost reţinut la sediul Gărzii de Coastă, până la finalizarea cercetărilor în acest caz. Atât conducătorul maşinii, cât şi membrii de la bordul navei norvegiene sunt suspectaţi de contrabandă şi tăinuire. 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: