Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ! Captură IMPRESIONANTĂ de MERCUR reținută de polițiști
ALERTĂ! Captură IMPRESIONANTĂ de MERCUR reținută de polițiști

ALERTĂ! Captură IMPRESIONANTĂ de MERCUR reținută de polițiști

Autoritățile din Republica Moldova au reușit să oprească un transport care conținea o cantitate imensă de mercur, una dintre cele mai periculoase substanțe chimice.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, au documentat activitatea unei grupări criminale specializate în comercializarea ilegală a substanțelor chimice, otrăvitoare (mercur), în proporții deosebit de mari, pe care le-au introdus ilegal prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova. 

Potrivit rezultatelor acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că substanțele chimice erau păstrate de către membrii grupării într-un depozit din municipiul Bălți, fiind comercializate diferitor persoane, precizează timpul.md.

În rezultatul perchezițiilor efectuate astăzi, 29.03.2018, de către PCCOCS în comun cu ofițerii SIS, au fost depistate și ridicate substanțele chimice deținute ilegal de către infractori și anume, mercur în cantitate de aproximativ 20 de kg, cu valoarea estimată la circa 10 milioane de lei. 

Totodată, procurorii PCCOCS au reținut 2 membri activi ai grupării criminale, cu vârste cuprinse între 60 și 64 de ani, originari din Republica Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcare a regulilor de circulație a substanțelor toxice și contrabandă în proporții deosebit de mari făptuitorii riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul dezmembrării definitive a grupului criminal organizat și acumularea probelor pertinente în privința complicilor.