Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitala, din nou fără apă caldă și căldură. A avut loc o nouă avarie
Capitala, din nou fără apă caldă și căldură. A avut loc o nouă avarie

Capitala, din nou fără apă caldă și căldură. A avut loc o nouă avarie

Capitala României a fost lăsată din nou fără apă caldă și căldură, după ce o nouă avarie a apărut în sistemul de livrare al acestora.

O nouă avarie lasă Capitala fără apă caldă și fără căldură. Cele mai afectate sectoare sunt 2 și 3.

Din primele informații reiese că angajaţii Termoenergetica intervin deja pentru schimbarea unor vane de mare capacitate.

Nu este prima avarie de acest gen. În Capitală au mai existat probleme mari la sistemul de termoficare. Au existat scandaluri colosale în care oamenii se plângeau că stăteau de zile bune în frig.

De asemenea, chiar și primarul Nicușor Dan i-a anunțat pe bucureșteni că în această iarnă vor exista multe probleme de acest gen.

Intervenția se desfășoară pe șoseaua Pantelimon, sector 2. Muncitorii au început montarea unor vane uriașe, în locul celor care au cedat.

Conform Antena3, toate Sectoarele Capitalei sunt afectate într-un fel sau altul de această avarie. Unele persoane au declarat deja diverse probleme: caloriferele s-au răcit și nu mai curge apă caldă la robinet.

Potrivit sursei menționate mai sus, sute de blocuri ar fi afectate de avarie. Asta înseamnă că zeci de mii de bucureşteni se află în situația în care își vor petrece noaptea în frig.

Capitala, lăsată fără căldură și apă caldă: avarie în Pantelimon

În Capitală regăsim al doilea cel mai mare sistem de termoficare din Europa. Pe primul loc se află cel din Moscova.

Aproape toate conductele sunt foarte vechi și ar putea ceda în orice moment. Unele dintre ele sunt vechi de 40 – 50 de ani.

În ultimii patru ani s-au reparat 200 de kilometri de conductă. Nu este de ajuns însă pentru toată Capitala.

Adrian Gîtlan, directorul adjunct al Termoenergetica (fostul RADET) a explicat la Antena 3 în ce au constat problemele de această dată.

„Avaria este pe un tronson pe sectorul Pantelimon, unde se remediază patru avarii. Concomitent se execută şi înlocuirea a două rânduri de vane. Este o oprire realizată în această dimineaţă. Estimăm că cel târziu mâine [vineri] la orele 17.00 funcţionarea va reintra în parametrii”, a explicat reprezentantul Termoenergetica.