Evenimentul Zilei > Social > Vine CANICULA în ROMÂNIA. Vom avea parte de TEMPERATURI EXTREM DE RIDICATE pentru luna MAI
Vine CANICULA în ROMÂNIA. Vom avea parte de TEMPERATURI EXTREM DE RIDICATE pentru luna MAI

Vine CANICULA în ROMÂNIA. Vom avea parte de TEMPERATURI EXTREM DE RIDICATE pentru luna MAI

Meteorologii au anunțat caniculă pentru acest weekend, temperaturile maxime ajungând la 32 de grade Celsius, fiind anormale pentru această perioadă a anului.

România este lovită de caniculă. Deși meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 de grade Celsius pentru acest weekend, aceștia au mai semnalat și posibilitatea unor furtuni cauzate de instabilitatea atmosferică, scrie Realitatea.

Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de calda, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 26 şi 32 de grade, uşor mai scazute pe litoral.

Cerul va fi variabil în orele dimineţii când în sudul litoralului va mai fi ceaţa, apoi instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului în jurul amiezii izolat la munte, apoi în extindere în toate zonele montane şi submontane şi cu caracter local în vestul, nord-vestul şi nordul ţarii. În restul teritoriului, fenomene asociate instabilitaţii atmosferice vor fi pe arii restrânse, mai ales seara. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindina.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. În orele serii vor fi înnorari temporare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Duminică, vremea va deveni în general instabilă în majoritatea regiunilor, iar valorile de temperatură, deşi în scadere în mare parte din ţară, se vor situa în continuare peste cele normale în prima decadă a lunii mai. Temporar înnorarile se vor accentua, iar aversele însoţite de descarcari electrice vor fi frecvente, exceptând partea de est-nord-est a teritoriului unde astfel de fenomene vor fi pe areale mai restrânse.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi caderi de grindina. Vântul va avea unele intensificari în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurta durata şi în restul ţarii, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade la Miercurea Ciuc şi 30 de grade la Giurgiu.