Evenimentul Zilei > Vremea > Caniculă în sud-vestul țării. Instabilitate atmosferică în estul României. Cum va fi vremea pe 7 iulie
Caniculă în sud-vestul țării. Instabilitate atmosferică în estul României. Cum va fi vremea pe 7 iulie

Caniculă în sud-vestul țării. Instabilitate atmosferică în estul României. Cum va fi vremea pe 7 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru miercuri, 7 iulie. În estul țării vor fi prezente condiții de ploaie, însă, în general, vremea se va încălzi.

Până la finalul săptămânii, se anunță vreme caniculară. Pe 7 iulie, miercuri, temperaturile vor fi ridicate. Jumătatea de est a teritoriului va prezenta instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin înnorări temporare, averse torențiale însoțite de descărcări electrice și, pe suprafețe izolate, grindină.

În vestul, sud-vestul, centrul și sudul României, locuitorii se vor confrunta cu un val de temperaturi ridicate. În Banat, sudul Crișanei și Oltenia va fi caniculă. Disconfortul termic va crește, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Miercuri, 7 iulie, cerul va fi variabil. Ploile care se vor manifesta în restul teritoriului vor fi doar izolate și temporare. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În partea de sud-est a țării se pot intensifica, pe durata averselor de ploaie.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 14 grade în depresiuni și de 23 de grade în Dealurile de Vest. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 27 și 37 de grade – cele mai ridicate valori vor fi raportate în vestul Olteniei. Presiune atmosferică va crește.

Disconfortul termic va crește în București

În București, disconfortul termic va crește, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de aproximativ 32 de grade, în timp ce valoarea termică minimă va fi de 19 grade.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei se pot semnala înnorări temporare accentuate și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt vor fi slabe, iar pe durata manifestării precipitațiilor se pot intensifica.