Evenimentul Zilei > Politica > „Canibalism” la USR Cluj, pentru funcții. Începe ancheta internă!
„Canibalism” la USR Cluj, pentru funcții. Începe ancheta internă!

„Canibalism” la USR Cluj, pentru funcții. Începe ancheta internă!

USR Cluj și-a invalidat propriile alegeri de desemnare a candidaților pentru Consiliul Județean, din cauza unor suspiciuni de fraudă.

Membrii comisiei electorale au observat că pe mai multe buletine de vot „apar semne distincte, având altă grafie și culoare decât celelalte”.

„În acel moment s-a sistat numărătoarea voturilor. Abia puțin peste 40 de buletine au fost numărate înainte de acest eveniment.Pentru a evita apariția oricăror urme de îndoială asupra alegerilor, comisia electorală a deliberat și a decis în unanimitate să invalideze alegerile pentru Consiliul Județean și cu majoritate de 3 la 2 să invalideze și alegerile pentru președinția Consiliului Județean pe motiv că ambele erau tipărite pe același buletin de vot, deși nu exista o îndoială specifică”, potrivit paginii de Facebook USR Cluj.

Cei responsabili vor fi sancționați fără îndoială

„Această situație neplăcută este rezultatul unei acțiuni individuale, care nu caracterizează absolut deloc modul în care USR Cluj funcționează. Organizația noastră este deschisă tuturor celor care aleg să contribuie la o altfel de politică, însă nu putem și nu dorim să ne asumăm responsabilitatea colectivă pentru acțiuni individuale care contravin principiilor noastre(…) Cei responsabili vor fi sancționați fără îndoială.”, se mai arată în postare.